Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että 18 vuotta täyttäneille PCR-testillä vahvistetun koronataudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille tarjotaan tehosteena toista rokoteannosta.

Aikaisemmin THL suositteli taudin sairastaneille toista rokoteannosta vain 60 vuotta täyttäneille ja vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluville.

Toista annosta suositellaan 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville, kun 3−4 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin. Toista annosta voidaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille, kun 4−6 kuukautta ensimmäisestä annoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Toinen rokoteannos toimii taudin sairastaneilla samalla tavalla kuin kolmas rokoteannos niillä henkilöillä, jotka eivät ole sairastaneet koronavirustautia.

Voimakkaasti immuunipuutteisille koronavirustaudin sairastaneille THL on suositellut kolmatta koronarokoteannosta. Immuunipuutteisilla kolmannen rokoteannoksen on todettu parantavan vasta-ainetasoja ja valtaosalla nostavan suojan samalle tasolle kuin muulla väestöllä.