Tutkimus: Näin suomalaiset luottavat syöpähoitoihin

0

Syöpäjärjestöjen teettämän tutkimuksen mukaan lähes neljä viidestä (78 prosenttia) suomalaisesta luottaa siihen, että hän saa parasta mahdollista hoitoa sairastuessaan syöpään.

Tutkimus toteutettiin Syöpäjärjestöjen tilauksesta kesäkuussa 2016. Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi yhteensä 1 007 henkilöä 15–79-vuotiaiden ikäryhmästä.

Nuoret, alle 35-vuotiaat vastaajat ovat luottavaisempia kuin yli 50-vuotiaat. Nuorista 87 prosenttia luottaa hyvään hoitoon. Yli 50-vuotiaista jopa 20 prosenttia ei luota saavansa parasta mahdollista hoitoa, kun taas nuorissa vastaava prosentti on noin yhdeksän. Alle 30 000 euroa tienaavat taloudet suhtautuvat syöpähoitoihin keskimääräistä kriittisemmin, kun taas lapsiperheet luottavat useammin parhaaseen mahdolliseen hoitoon.

-On hienoa, että suurin osa suomalaisista luottaa erikoissairaanhoitoon, joka on erittäin korkeatasoista meillä Suomessa. Syövän hoito on usein pitkä prosessi, joka koostuu useista pienemmistä osasista. Tasalaatuisen ja valtakunnallisesti tasavertaisen hoidon eteen työskennellään jatkuvasti, ja tämän työn avuksi on tulossa Kansallinen syöpäkeskus, jonka tehtäväksi tulee myös hoito-ohjeiden koordinointi, kertoo Syöpäjärjestöjen ylilääkäri Riikka Huovinen.

Jaa

Kommentoi