TV5:n Tuuri-tv-sarjasta tuttu Siivooja-Tuula eli Tuula Hautala on kertonut elämästään Hymyn painetussa lehdessä.

Positiivisesta asenteestaan tunnettu Tuula kertoo myös surustaan. Hän jäi leskeksi vuosia sitten oltuaan Veijo-aviomiehensä kanssa yhteensä yli 20 vuotta.

-Elämämme oli onnellista ja tasaista. Jos toinen oli pahalla päällä, niin olin hiljaa sen aikaa, Tuula naurahtaa lehdessä.

Tuulan mukaan Veijo eli ilman tupakkaa ja alkoholia ja lenkkeili, mutta silti vain eturauhassyöpä vei hänet vuodessa, 65-vuotiaana.

-Hän tuli lonkastaan todella kipeäksi ja vessassa piti käydä monta kertaa yössä. Syöpä oli todettaessa levinnyt jo luustoon.

Tuula jättäytyi vuorotteluvapaalle ja oli miehensä tukena. Potilaskodissa hän vietti miehensä kanssa yöt.

-Hän oli valtavan kipeä ja PSA-arvot nousivat hoidon aikana, vaikka hänelle annettiin sytostaattihoitoja. Syöpä oli aggressiivinen. Kaikkeni yritin, mutta hän menehtyi tapanina 2009, Tuula toteaa.

Hymy-lehden painetussa haastattelussa positiivinen nainen kertoo, että pari ehti jutella kaiki asiansa perinpohjaisesti ennen Veijon kuolemaa.

-Veijo antoi vapauden jatkaa elämääni eteenpäin ja totesi, että minun pitää pitää itsestäni hyvää huolta.

-Kun Veijon elinpäivät alkoivat olla selvillä, hän sanoi minulle: ole aina yhtä iloinen äläkä jää suremaan, sinulla alkaa uusi elämä.

Tuulan videoterveiset: