Upea apuväline keksittiin – vaikka sauvakävelyyn, kyynärsauvojen käyttäjille…

0

Se on pieni vimpain, mutta siitä on iso apu arkeen. Mikä se on?

Luiskahtaako kyynärsauva lattialle käden ulottumattomiin, kun sitä eniten tarvitaan? Tai kun sauvakävelet kauppaan, minne sullot sauvat fiksusti? Entä siivouskomerossa, onko mopin varsi sotkeutunut imurinvarteen? Tämäntyyppisistä kommelluksista pääsee nyt uudella innovaatiolla helposti eroon.

Enää kyynärsauvoja käyttävän ei tarvitse pitää sauvoja kurissa kaulansa ympärille remmein ja naruin sitomalla, kuten Barbro Aaltonen Siuntiosta kirjoitti ongelmistaan Apua arkeen -Facebook-sivuilla.

Syntyi tarpeesta

Avuksi tulevat Hookit-koukut. Ne on kehitetty alun perin siivousvälineitten ripustamista varten. Kehittäjä huomasi kuitenkin pian, että ne sopisivat muuhunkin tarkoitukseen.

Liikuntarajoitteiselle Hookit tuo turvallisuutta ja itsenäisyyttä liikkumiseen niin sisä- kuin ulkotiloissakin, kun koukun kiinnittää kävelykepin tai kyynersauvan varteen. Näin estetään monessa tilanteessa apuvälineen, sauvan tai kepin, kaatuminen. Apuvälineen avulla sauva pysyy hyvin vaikkapa kauppatiskiä tai -hyllyä vasten.

Monitoimikoukku sopii muuallekin, siitä on apua vaikkapa keittiössä, kylpyhuoneessa tai varastossa.

Hookit taivutellaan omatoimisesti sopivanlaiseksi kiertämällä remmi sauvan tai kävelykepin varren ympäri riittävän tiukasti. Sen jälkeen se lukitaan. Mikäli on tarvetta, voi ylimääräisen remminosan katkaista tai kääntää taaksepäin ja lukita. Tämän jälkeen koukku taivutetaan haluttuun muotoon. Sitten monitoimikoukku on käyttövalmis.

Hookit on metallia, joka on pinnoitettu harmaalla silikonilla. Silikoni on hygieeninen ja sillä on hyvä kitkapinta. Eli se pysyy muun muassa lavuaarien ja pöytien reunoissa. Monitoimikoukku sopii 10-30 millimetriä paksuille varsille. Se pystyy kannattelemaan kahden kilon painoa.

Talvikautena liukastumisriski on suuri kyynärsauvaa käyttävillä. Siksi on tärkeää varmistua, että kyynärsauva tai kävelykeppi ovat käden ulottuvilla, eikä parin metrin päässä pitkin pituuttaan.

Jaa

Kommentoi