Värittämisestä on tullut suosittua. Nyt aikuisetkin värittävät.

Moni täyskasvuinenkin on tarttunut viime aikoina värikyniin ja värityskirjoihin innokkaasti. Terveystoimittajana toimiva Raija Kivimetsä iloitsee trendistä, koska värittämisellä on aivoihin lukuisia myönteisiä vaikutuksia. Värittäminen vähentää stressiä: värittäjä voi jopa vaipua meditatiiviseen tietoisen läsnäolon tilaan.

-Värittäminen auttaa aivoja palautumaan, ja koska värittää jaksaa väsyneenäkin, se on verraton apu kiireen kesyttäjälle. Värittämisellä on myös yhteys oppimistuloksiin ja keskittymiskyvyn paranemiseen. Värit ja innostavat värityskuvat päästävät luovuuden valloilleen, hän toteaa.

Nyt onkin sitten julkaistu aikuisille tarkoitettu värityskirja nimeltä Villiinny, värity, voimaannu. Tuhti 96-sivuinen kirja on paitsi aivoja hoitava aikuisten värityskirja myös tietopaketti luonnon rohdoista, jotka tukevat hyvinvointia ja terveyttä monin tavoin. Virkistävät, rauhoittavat ja palauttavat teeohjeet höystävät värityskuvia.

-Syksyn pimeinä iltoina on ihanaa hauduttaa mukillinen vaikkapa Helpotusteetä ja uppoutua värittämään kauniita villikasveja ja aivot haastavia sanapilviä – nauttimaan väreistä, Kivimetsä ilakoi.

Väritettäviksi kuviksi on hänen mukaansa valittu inspiroivien villikasvien ohella muotoja ja kuvioita, jotka huoltavat ja hellivät aivoja samanaikaisesti.

Kivimetsä kehottaa myös muistisairaita ja vanhuksia värittämään, sillä värittäminen rauhoittaa samaan tapaan kuin musiikki.

Kirjan kuvituksen on tehnyt luontoharrastaja, kädentaitokouluttaja ja hortaohjaaja Riikka Rängman. Teksti on Kivimetsän.

Kirjan voi ostaa täältä