Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) testautti leluaseita ja tuttiketjuja. Markkinoille sopimattomia havaittiin neljä kappaletta.

Markkinoilta siis poistettiin neljä tuotetta.

Kaksi leluasetta määrättiin myös kerättäväksi pois kuluttajilta. Leluaseiden ongelmia olivat liian voimakas laser ja liike-energia sekä ammusnuolen imukuppien irtoaminen. Tuttiketjujen puutteita taas olivat liian helposti hajoavat pienet osat tai liian pitkät nauhat.

Liian voimakkaat lelujen lasersäteet ovat vaaraksi silmille, ja nuolten liian voimakas liike-energia voi aiheuttaa lapsille ruhjeita tai silmävammoja, mikäli leikin tiimellyksessä aseella osutaan toista kasvojen alueelle. Liian helposti irtoavat imukupit puolestaan aiheuttavat tukehtumisvaaran.

Tukes testautti tuttiketjuja, jotka kaikki ostettiin verkkokaupoista. Yksi tuttiketju poistettiin markkinoilta, koska ketjun puinen helmi hajosi testeissä pieniin osiin aiheuttaen tukehtumisvaaran. Toisessa markkinoilta poistetussa tuttiketjussa puutteena oli liian pitkä nauha. Kaikkiaan kolmessa tuttiketjussa oli merkintäpuutteita. Ainoastaan yksi tuttiketju täytti vaatimukset tutkituilta osin.