Hoivayhtiö Esperi Care kertoi kuukausi sitten aloittavansa toimet hoivan laadun parantamiseksi. Vanhustenhoidon asiantuntija, geriatrian professori Jaakko Valvanne toteaa, ettei hoitajamitoitus ole yksin ratkaisu.

Hoivayhtiö Esperi Caren lupasi perustaa vanhushoivan laatua parantavan riippumattoman työryhmän. Geriatrian professori Jaakko Valvanne on nyt kutsuttu uuden työryhmän puheenjohtajaksi. Niin kutsuttu Laaturyhmä aloitti tänään.

-Olen vuosia peräänkuuluttanut toiminta- ja johtamiskulttuurin muutosta vanhustyöhön, Valvanne sanoo julkisuuteen.

Hänen mielestään hyvän hoivan tavoitteena on taata mahdollisimman hyvä elämä asiakkaille. Siinä onnistutaan, kun ja jos vanhus toiveineen ja tarpeineen asetetaan keskiöön sekä henkilöstö ja omaiset otetaan mukaan toiminnan kehittämiseen. Avainsana on ihmislähtöisyys.

Julkisessa keskustelussa on puhuttu paljon hoitajamitoituksesta.

-Tarvitsemme minimisuositukset, mutta hyväkään hoitajamitoitus ei takaa hyvää hoidon laatua. Se on tutkimuksin osoitettu. Samalla henkilöstömäärällä voidaan hoitaa samanlainen joukko asiakkaita hyvin tai huonosti. Kyse on asenteista, ammattitaidosta ja johtamisesta, muistuttaa professori Valvanne.

Läpinäkyvää

Kohusta oli se hyöty, että niissä rypenyt Esperi kertoo antavansa Laaturyhmän työskentelylle vapaat kädet tarkistaa ja arvioida sen yksiköt. Laaturyhmän tavoitteena on parantaa hoivaa sekä edesauttaa kansallisten laatumittareiden synnyttämistä. Siksi työ tehdään läpinäkyvästi ja avoimesti.

Laaturyhmän muu kokoonpano vahvistuu pian ja ryhmä aloittaa työnsä toukokuussa. Työn on tarkoitus valmistua vuoden 2020 tammikuussa ja sen johtopäätökset luovutetaan myös päättäjille ja virkamiehille.

Nyt seuraakin tärkeä kysymys: Milloinkahan saadaan valtiovallan ylläpitämä Laaturyhmä, joka pysyy ja säilyy vuodesta toiseen, kysyy Terveyden Asialla.

Kaikki tuotteet aina halvemmalla. Kaikki. Aina. Kiinnostaako? Katso silloin Hintaopas.fi tästä linkistä.