Aimee-niminen nuori neitokainen on avautunut vakavasta sairaudestaan verkkopäivityksessään. Hän kertoo sairastuneensa jo vuosia sitten vakavaan tulehdukselliseen suolistosairauteen eli Crohnin tautiin. Se aiheutti monenlaisia ongelmia nuoren, 15-vuotiaan tytön elämään.

Hänellä oli kipuja, haavoja, vatsakramppeja, väsytti. Lääkitys ei tepsinyt, joten hän joutui yli puoleksi vuodeksi sairaalaan. Hänelle jouduttiin tekemään mittavankokoisia leikkauksia peräti kolme kappaletta, ja jokainen niistä kesti 15 tuntia.

Nyt nainen on elänyt jo vuosia avanteen kanssa. Tämä mahdollistaa, että hän voi elää lähes normaalia elämää.

-Crohnin taudin takia minulla ei enää ole paksusuolta, peräsuolta eikä peräaukkoa, hän paljastaa.

Avanne tarkoittaa sitä, että uloste kertyy vatsan läpi avoimesta reiästä vatsan päällä roikkuvaan pussiin, joka tyhjennetään käsin tarpeen tullen.

Aimee haluaa jakaa tietoa Crohnin taudista ja kertoa, että on olemassa ihmisiä, joille se ei ole vain ”pikku nipistelyä vatsassa”, vaan todellisuudessa se voi lähes tappaa.

Nainen hyväksyy uuden, erilaisen elämänsä, eikä anna sen haitata millään tavoin.

-Itse hyväksyn tämän kaiken, mutta joskus tuntuu että muiden on vaikea ymmärtää. Onneksi kaikkien mielestä tämä ei ole yhtään hävettävä juttu ja minuakin pidetään ihan kauniina tyttönä.

Alla avannepussukka, jonka kanssa Aimee nyt elää täyttä elämää:

Kuvahaun tulos haulle amee avannepussukka