SOK vetää pois markkinoilta Rainbow´n tuotteen Makeaa maissia.

Syynä on tuotteen niin kutsutussa omavalvonnassa yhdestä erästä tehty listeriabakteerilöydös.

Listeriabakteeria eli Listeria monocytognes löytyi maissista lainsäädännössä sallitun enimmäismäärän. Erä on ollut myynnissä osassa S-ryhmän myymälöitä tammikuussa. Se on poistettu nyt myynnistä.

Varotoimenpiteenä takaisin vedetään kaikki tuote-erät, joiden parasta ennen -päiväys on 06.01.2019 – 09.06.2019. Tuotteen EAN-koodi on 6414890300050 ja tuotteen pakkauskoko 450 grammaa. Tuotteen valmistaja on puolalainen Pinguin Foods Polska Sp. z o.o.. Tuotteita on myyty S-ryhmän Prisma-, S-market-, Sale- ja Alepa-myymälöissä ympäri Suomen.

Kuluttajia pyydetään lopettamaan kyseisten tuote-erien käyttö ja hävittämään tuotteet. Mikäli tuotteen on jo käyttänyt ja kuumentanut pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti, on käyttö ollut turvallista, sillä kuumennus tappaa bakteerin.

Jos on käyttänyt tuotetta salaateissa ilman kuumennusta kannattaa tarkkailla oireitaan ja käväistä varmuudeksi lääkärissä. Listeria voi aiheuttaa lievän ripulin mutta myös vakavan verenmyrkytyksen ja aivokalvotulehduksen. Loppuraskaudessa infektion riski on erityisen suuri.

Virheellisen tuotteen tyhjä pakkaus tai etiketti pyydetään palauttamaan ensisijaisesti ostopaikkaan tai omien yhteystietojen ja tilitietojen kanssa postimaksutta osoitteeseen S-Kuluttajaneuvonta, tunnus 5020470, 00003 VASTAUSLÄHETYS. Ostos hyvitetään. SOK pahoittelee asiaa.

ILMOITUS Uutta, rasva pois jäädyttämällä
jouninkauppa