Ystävien löytäminen vanhemmalla iällä voi olla erilainen prosessi verrattuna nuorempiin vuosiin, mutta se on silti täysin mahdollista.

Monilla meillä on elämässämme ystäviä lapsuudesta ja kouluajoilta. Kaveruuksia ja ystävyyksiä voi sammua, sekin on täysin luonnollista, mutta jotkut säilyvät uskollisina mukana eri elämäntilanteissa.

Joskus ystäviä kuitenkin voi tarvita lisää. Elämäntilanteet voivat muuttua, voi tulla vaikkapa ero, jonka seurauksena tapahtuu ystäväpiirin jakaantumista, ystäviä voi muuttaa toisille paikkakunnille, tai sinä itse, tai vanhemmiten myös elämän rajallisuus näyttää luontonsa; ystäviä kuolee.

Mutta kyllä ystäviä voi vielä vanhemmallakin iällä löytää. Elämäntapavalmentaja Timo Palonen listasi 8 vinkkiä.

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet:

Osallistu harrastuksiin tai toimintoihin, jotka kiinnostavat sinua. Se voi olla esimerkiksi liikuntaryhmä, taidepiiri, lukupiiri tai vapaaehtoistyö. Näin voit tavata samanhenkisiä ihmisiä.

Verkostoituminen paikallisesti:

Osallistu paikallisiin tapahtumiin, kuten markkinoihin, konsertteihin tai taidenäyttelyihin. Tällaiset tapahtumat voivat tarjota rentoja tilaisuuksia tutustua uusiin ihmisiin.

Vapaaehtoistyö:

Vapaaehtoistyö on erinomainen tapa tavata samanhenkisiä ihmisiä ja samalla tehdä hyvää. Valitse aihe, joka on lähellä sydäntäsi, ja liity paikalliseen vapaaehtoisryhmään.

Seniorikeskukset:

Monet kaupungit tarjoavat seniorikeskuksia, joissa on erilaisia toimintoja, kuten kädentaitopiirejä, liikuntaryhmiä ja luentoja. Osallistuminen tällaisiin tapahtumiin voi auttaa sinua kohtaamaan samanikäisiä ihmisiä.

Some ja verkko:

Monet vanhemmat aikuiset ovat löytäneet uusia ystäviä verkosta. Liity keskustelufoorumeille tai sosiaalisen median ryhmiin, jotka liittyvät kiinnostuksenkohteisiisi.

Kurssit ja oppilaitokset:

Monet paikalliset oppilaitokset tarjoavat lyhytkursseja eri aiheista. Osallistu johonkin kurssiin, joka kiinnostaa sinua, ja tapaa samanhenkisiä ihmisiä.

Liity klubeihin ja järjestöihin:

On olemassa monenlaisia klubeja ja järjestöjä, kuten kirjakerhoja, retkeilyklubeja tai peli-iltoja. Tällaiset yhteisöt tarjoavat mahdollisuuksia tavata uusia ihmisiä.

Ota yhteyttä vanhoihin ystäviin:

Muista myös pitää yhteyttä vanhoihin ystäviin. Voit ottaa heihin yhteyttä ja ehdottaa tapaamista.

Ystävyyssuhteiden luominen vaatii aikaa ja vaivaa, joten ole kärsivällinen ja avoin uusille mahdollisuuksille. Ole rohkea ja aloita keskusteluita ihmisten kanssa, ja pian saatat löytää uusia ystäviä elämääsi.