Niin sanottu Vastaamo-tietomurto tapahtui vuonna 2020. Tuolloin Vastaamo-nimisen psykoterapiakeskuksen potilastietojärjestelmään tehtiin hyökkäys ja varastettiin sieltä arkaluontoisia potilastietoja. Niitä on ollut sen jälkeen verkossa.
Poliisissa on seurattu aktiivisesti, alkavatko rikolliset hyödyntää tietovuodon uhrien henkilötietoja esimerkiksi petosten tekemiseen. Valitettavasti näin on tapahtunut.
– Tietoja on käytetty väärin. Suurena huolena on, että vääriä rekisteröintejä käytetään esimerkiksi tilauspetosten tekemiseen. Petokset voivat aiheuttaa uhreille kustannuksia, ja vaikutusten laajuus saattaa tulla ilmi vasta merkittävästi rikoksen varsinaisen tapahtumisajan jälkeen. Tämä voi aiheuttaa pitkäkestoista harmia ja huolta uhreille, puhumattakaan jo valmiiksi kuormittavasta tilanteesta, jossa vuodettuja arkaluontoisia tietoja on ollut kaikkien saatavilla, tietomurron tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Leponen toteaa blogissaan.
Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto on vuosina 2018–2019 tapahtunut ja 21. lokakuuta 2020 julkiseksi tullut tietomurto, jossa jopa 33 000 asiakkaan henkilö- ja potilastiedot varastettiin ja ainakin osittain julkaistiin netissä. Rikollinen yritti kiristää tiedoilla aluksi Vastaamolta ja myöhemmin asiakkailta rahaa siinä laajemmin onnistumatta. Tekijöitä ei ole tavoitettu.
Apteekkituotteet luotettavasti suomalaisesta Apteekkituotteet.fistä, tästä kauppaan!