Kiitollisuus on tärkeä tunne. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että kiitollisuuden tunteminen, harjoittaminen ja ilmaiseminen voi vähentää stressiä, ahdistusta ja masennusta. Se auttaa meitä näkemään elämämme positiivia puolia ja vahvistaa siten mielenterveyttämme suojaavia ja edesauttavia tukipuita.

Kiitollisuuden harjoittaminen auttaa meitä arvostamaan sitä, mitä meillä jo on sen sijaan että keskittyisimme siihen, mitä meiltä puuttuu. Tämä voi lisätä tyytyväisyyttä ja onnellisuutta elämässä.

-Kiitollisuuden tunteminen ja harjoittaminen on kuin itseään ruokkiva kehä; se luo positiivisen kierteen elämässä. Kun olemme kiitollisia, meillä on taipumus huomata enemmän positiivisia asioita ympärillämme, mikä puolestaan lisää kiitollisuuttamme entisestään, elämäntapavalmentaja Timo Palonen korostaa.

Kiitollisuuden harjoittaminen on parhaimmillaan elämäntapa.

Mistä sitten kannattaa olla kiitollinen. Life coach Timo Palonen listasi 5 syytä.

  1. Kiitä kehoasi ja terveyttäsi siitä, että se antaa sinulle mahdollisuuden kokea ja tuntea maailmaa ja tehdä asioita. Hyvä terveys antaa sinulle voimaa ja energiaa nauttia elämästä täysillä.
  2. Kiitä läheisiäsi, perhettäsi ja ystäviäsi siitä, että he ovat osa elämääsi. He tuovat iloa, tukea ja merkityksellisyyttä arkeesi.
  3. Kiitä mahdollisuuksista oppia uutta ja kehittyä ihmisenä. Jokainen päivä tarjoaa tilaisuuden kasvaa henkisesti, oppia virheistä ja löytää uusia intohimoja.
  4. Kiitä luontoa ja ympäristöä siitä, että ne tarjoavat kauneutta, rauhaa ja mahdollisuuksia rentoutua ja virkistäytyä. Luonto myös tarjoaa meille ravintoa ja elämän edellytyksiä.
  5. Kiitä pienistä asioista, jotka tuovat iloa arkeesi, kuten auringonpaisteesta, hyvästä ruoasta, musiikista tai naurusta. Kiitollisuuden havaitseminen pienissä arkisissa asioissa auttaa sinua näkemään kauneutta ja onnea ympärilläsi jopa vaikeina aikoina.