5 vinkkiä lapsen näöstä huolehtimiseen – silmälääkäri kertoo

0

Miten pitää lapsen näöstä huolta? Lapsiin erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell antaa viisi vinkkiä.

1.
-Vie lapsi näöntutkimukseen. Lasten näkö seulotaan neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa. Jos lapsen näkö mietityttää, hänet voi viedä myös optikolle näöntarkastukseen.

2.
-Tarkkaile koulutöiden tekemistä. Onko lapsesi vaikea keskittyä tai saako hän päänsärkyä lukiessaan? Nämä voivat olla merkkejä huonosta lähinäöstä tai karsastuksesta. Molempia voidaan korjata oikeanlaisilla silmälaseilla.

3.
-Laita ruutuajalle selkeät rajat. Runsas ruudun katsominen voi muuttaa lapsen silmää näön kehittyessä ja aiheuttaa kuivasilmäisyyttä sekä päänsärkyä.

4.
-Huolehdi vähintään näkemisen tauottamisesta. Kun katsomme kauas, silmälihakset ovat rentona ja lepäävät, ja kun katsomme lähelle, ne ovat jännittyneinä. Vartin välein katse olisi hyvä kääntää kaukaisuuteen ja katsella vaikka ikkunasta ulos.

5.
-Kasvata lapsen uskallusta käyttää silmälaseja. Aikuinen voi omalla käytöksellään vaikuttaa siihen, miten lapsi suhtautuu silmälasien käyttöön. Ota lapsi mukaan valitsemaan silmälaseja, puhu lasien käytöstä aina positiiviseen sävyyn ja totuta lasta lasien käyttöön koulussa ja harrastuksissa.

Mikäli omalla lapsellaan epäilee ongelmia näkemisen kanssa, kannattaa näkö aina tarkastuttaa silmälääkärillä, toteaa Silmäasema-ketjussa työskentelevä silmälääkäri Aurira Heickell.

Lahjoitamme ilmaiset lasit ekaluokkalaiselle – lue juttu tästä!

Jaa

Kommentoi