Syöpäsäätiö kokoaa huippuartisteja hyväntekeväisyyskonserttiin, jolla kerätään varoja suomalaiselle syöpätutkimukselle ja -neuvonnalle.

Roosa nauha -ilta on iso tapahtuma muissa Pohjoismaissa, ja nyt Syöpäsäätiö luo sen Suomeenkin. Illan aikana esiintyvät muun muassa Paula Koivuniemi, Arja Koriseva, Sanni, Lenni-Kalle Taipale, Anna Abreu, Waltteri Torikka ja Johanna Rusanen. Iltaa vietetään 4.10. Kulttuuritalo Martinuksessa Vantaalla ja sitä voi seurata myös MTV3-kanavalla.

Konsertin lipputuotot ohjataan Syöpäsäätiölle. Liput tulevat myyntiin 9. elokuuta.

Mihin rahat käytetään?

Syöpäsairaudet yleistyvät väestön ikääntyessä. Vaikka syöpähoidot Suomessa ovat korkeatasoisia, tutkimus kaipaa tukea. Valtion budjettirahoitusta terveyden tutkimukseen yliopistosairaaloissa ja tutkimuslaitoksissa on vähennetty rajusti viime vuosina. Rahoituksen taso putosi lähes puoleen vuodesta 2011 vuoteen 2015 tultaessa.

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja

-Syöpäsäätiön rahoitus on muuttunut tutkijoille tärkeämmäksi kuin koskaan. Se antaa heille mahdollisuuden keskittyä itse tutkimustyöhön, kertoo Syöpäsäätiön varainhankinnan päällikkö Helena Hulkko.

Noin 88 suomalaista saa päivittäin syöpädiagnoosin. Heitä ja heidän läheisiään lohduttaa ja heille tuo toivoa syöpätutkimuksen edistyminen ja tutkimuksen riittävä rahoitus.