Luumut ovat ravitsemuksellisesti monipuolinen hedelmä, ja niiden syömisellä on useita terveyshyötyjä, jotka on todettu tutkimuksissa. Moni tietää, että luumut sisältävät paljon liukoista ja liukenematonta kuitua. Ne parantavat suolen toimintaa ja helpottavat monien ummetusta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että erityisesti kuivatut luumut eli pruunat voivat olla tehokas apu krooniseen ummetukseen.

Mutta. Luumuista on terveyshyötyjä ajatellen moneksi.

Ne auttavat verenpaineen hallinnassa.
Luumut ovat hyvä kaliumin lähde. Kalium on tärkeä ravintoaine, joka auttaa säätelemään verenpainetta, ja tutkimukset viittaavat siihen, että riittävä kaliumin saanti voi vähentää verenpainetta ja sydänsairauksien riskiä.

Ne auttavat luuston terveydessä.
Pruunat sisältävät polyfenoleja ja muita antioksidantteja. Ne voivat hidastaa luun haurastumista ja tiheyskatoa sekä parantaa luuston terveyttä yleisesti.

Ne auttavat verensokerin säätelyssä.
Vaikka luumut sisältävät luonnollisia sokereita, niiden matala glykeeminen indeksi voi auttaa pitämään verensokeritasot vakaampina. Tämä johtuu osittain niiden sisältämästä kuidusta, joka hidastaa sokerin imeytymistä vereen.

Ne auttavat antioksidanttipitoisuuttaan tulehdusten välttämisessä.
Luumut ovat täynnä antioksidantteja, erityisesti polyfenoleja, jotka voivat suojata soluja hapettumisstressiltä ja vähentää kroonista tulehdusta. Antioksidanttien tiedetään auttavan vähentämään monien kroonisten sairauksien, kuten sydänsairauksien ja syövän riskiä.

Matkapörssi on satavarma suomalainen matkanjärjestäjä, joka on toiminut liki 40 vuotta. Nyt voit maksaa lennot ja hotellin myös jälkikäteen laskulla tai osamaksulla 3-36 erässä. Katso tästä matkatarjouksemme!

Lähde: Prevention, Terveyskirjasto, Terveyskylä, Aava