Mitä stressin oireita sinun ei kannata jättää huomioimatta? Tyypilliset enteet laati verkkolehdellemme KM, coach ja tietokirjailija Timo Lampikoski. Jos tunnistat henkisen paineen merkit ajoissa, niistä ei kehity haitallista kestostressiä.

Lisääntyneet unihäiriöt

Tiedät itse parhaiten, miten paljon unta tarvitset voidaksesi hyvin. Poikkeamat normaalista unirytmistäsi, kuten lisääntynyt unentarve tai univaje, saattavat kertoa stressitilasta.

Säännölliset mielialan vaihtelut

Pohdi muutamaa viime päivää, ja sitä, miten reagoit eri tilanteissa. Kohtasitko ne tyypilliseen hallittuun tapaasi? Vai kimpaannuitko pikku asiasta? Puhkuitko tarmoa, mutta tunsitko olosi hetken päästä voimattomaksi?

Fyysinen hermostuneisuus

Fyysinen hermostuneisuus, kuten nykivät eleet, kulmien kurtistaminen, hampaiden narskuttelu tai kynsien pureskelu kielivät siitä, että jokin painaa mieltäsi.

Päättämättömyys ja hämmentyneisyys

Jos pysyt normaalisti ajattelemaan määrätietoisesti, mutta nyt mieltäsi vaivaa hämmennys etkä pysty tekemään päätöksiä, on todennäköistä, että kamppailet stressin kanssa.

Elämäntapavalmentaja Lampikosken ajatuksiin voi tutustua myös hänen yrityksensä (Itsensäjohtaminen.com) sivuilla, täällä