Alkoholi itsessään voi aiheuttaa monia ongelmia, mutta muutamaa asiaa on syytä välttää sitä käytettäessä. Näin tietää kertoa Men´s Health -lehti.

Koska alkoholi vapauttaa estoja, henkilö saattaa ajautua vaikkapa uhkapelaamaan summia, joita ei tavallisesti laittaisi lottoon. Varo siis netticasinoita tai aseta itsellesi selkeä peliraja. Myös seksikäyttäytyminen voi muuttua. Henkilö joka huolehtii ehkäisystään ei enää pidäkään asiaa tärkeänä tai pelkää saavansa sukupuolitartuntaa.

Jos käytät kipulääkkeitä, hillitse alkoholinkäyttöäsi. Varsinkin tulehduskipulääkkeet voivat yhdessä alholinkäytön kanssa lisätä merkittävästi vatsaongelmiasi, kuten aiheuttaa haavaumia ja verenvuotoja. Vältä myös shottien juomista, sillä niitä on helppo kumota ja vaikutus tulee vasta jälkeenpäin. Saatat juoda huomaamattasi hetkessä hulppean määrän alkoholia.

Myös ympäristöön kannattaa keskittää huomiota juhliessa. Alkoholin kanssa se voi aiheuttaa vaaratilanteita. Jos juhlit porealtaassa, ruumiinlämpösi muuttuu. Älä jää istumaan altaaseen liian pitkäksi aikaa. Tämä saattaa aiheuttaa nestehukkaa ja jopa muita vakavia seurauksia. Älä mene uimaan humalassa. Hukkumisen vaara on todellinen. Esimerkiksi lihaskramppi voi koitua kohtalokkaaksi.

Alkoholin käytön muut epämieluisat lieveilmiöt liittyvät usein sosiaaliseen mediaan. Älä tilitä, älä päivitä, älä lähetä kännitekstareita. Kadut niitä.