Anna Hautala -niminen suomalaisnainen on varoitellut ihmisiä auringon oton vaaroista. Älkää olko yhtä tyhmiä, käyttäkää sitä aurinkosuojaa ja älkää grillatko kasvoja, hän kehottaa TikTok-palveluun lisäämässään rehellisessä videossa.

Anna-Pauliina miettii mitä mahtaisi sanoa 20-vuotiaalle itselleen.

-(Sanoisin että) käytä kunnon aurinkosuojaa, koska aurinko tuhoaa sun ihon. Lisää sitä rasvaa pitkin päivää, vältä parhaasi mukaan aurinkoa etenkin kasvoille, jos haluat vanhempana välttyä pigmenttiläiskiltä. Nyt 36-vuotiaana yritetään korjata vuosien virheitä.

Annan TikTokiin lisäämä video sai Ilta-Sanomat kysymään tarkemmin Annalta hänen kokemuksistaan. Selvisi, että Anna katuu nuoruuden piittaamattomuuttaan eli sitä että otti aurinkoa ilman suojaa. Hän sanoo suhtautuneensa ”joo-joo”-meiningillä, sillä ainoa tavoite oli ruskettua.

Viime vuonna Anna huomasi IS:n mukaan otsassaan ja huulensa yläpuolella läiskiä, jotka ovat pigmenttitummentumia. Maksaläiskät eivät peity kunnolla edes meikkivoiteella.

Niitä voi kuitenkin yrittää hoitaa ihotautilääkärin määräämin voitein, jotka haalistavat. Aurinkosuojan käyttö ja auringon välttäminen on jatkossa ehdottoman tärkeää.

Annan videota on katsottu jo tuhansia kertoja, näet sen alta.

Lue: Aurinkorasvoista leviää hulluja väitteitä – lääkäri oikaisee

@annagretaa_ älkää olko yhtä tyhmiä. Käyttäkää sitä aurinkosuojaa ja älkää grillatko kasvoja. #tiktok #sinullesivu #aurinkosuoja #aurinkorasva #pigmenttiläiskä #ihonhoito #foryourpage ♬ Originalton – 𝑦𝑒𝑠𝑠𝑖𝑛