Julkkislääkäri Pippa Laukka on on puhunut Apu-lehdessä kehopositiivisuudesta. Hän puhuu ilmiön kääntöpuolesta.

– Esimerkiksi ”painolla ja terveydellä ei ole mitään tekemistä keskenään” ja ”painosi ei kerro sinusta eikä terveydestäsi mitään” ovat aika yleisiä väittämiä kehopositiivisuusilmiössä, hän alustaa.

– Tieteen näkökulmasta nämä ovat kuitenkin täysin vääriä väitteitä, ja on haitallista, että tällaisilla puheenvuoroilla kannustetaan ihmisiä jopa hengenvaaralliseen toimintaan. Eli pitämään hyvänä asiaa, joka altistaa sairauksille tai on jo synnyttänyt sairauksia. Laukka toteaa Apu-lehdelle.

Moni on kritisoinut sitä, jos lääkäri ottaa puheeksi vastaanotolla ylipainon. Sitä on pidetty keskustelunavauksissa syrjimisenä, kiusaamisena ja suorastaan vihapuheena. Näin ei ole. Se on lääkärin työtä.

– Kun painosta vastaanotolla puhutaan, kyse ei ole vihapuheesta vaan välittämisestä ja auttamisesta. Sellainen asenne, jossa kaikki puuttuminen yleistetään syrjinnäksi tai kiusaamiseksi, on todella haitallinen, Pippa pamauttaa.

Laukan mukaan painon pudottaminen voi auttaa terveyteen hyvinkin paljon.

Moni tietää, että jos ihminen laihduttaa, hänen ei tarvitse välttämättä aloittaa jotain lääkitystä, sitä voidaan vähentää tai se voidaan jopa kokonaan lopettaa.