IHMISSUHTEET, MIELIPIDE
Olen jo pitempään seurannut keskustelua mediassa kahden henkilön ympärillä. Toinen on liki kahdeksankymppinen koko kansan artisti, toinen parikymppinen, nuori, kaunis nainen.

Heidän välistä suhdettaan ja sen sisältöä on arvuuteltu paljon. He ovat kertoneet olevansa läheisiä ystäviä, mutta heidän ylleen on soviteltu myös parisuhteen viittaa.

Se paheksunta mitä julkisissa kirjoituksissa on nähty on yllättänyt minut täysin. Kuinka ihmeessä kahden täysi-ikäisen ihmisen välisestä ystävyydestä oli se sitten minkä sisältöistä tahansa on voitu kehitellä kansankunnan suurin ongelmanaihe.

Jokaisella tuntuu olevan mielipide ja teoria asiaan. Yleensä se on paheksuva. Stereotypiat jylläävät. Miehellä on vaikutusvaltaa ja rahaa, nuorella naisella viehätysvoimansa. Kuka on uhri, kuka hyväksikäyttäjä?

Miksi me ajattelemme näin? Miksi me emme vain voi hyväksyä sitä tosiasiaa että ihmiset ovat kovin erilaisia. Kahden näin suurella ikäerolla varustetun ihmisen ystävyys ei varmasti ole kovin yleistä, mutta ei sellaisen ilmaantuminen tee heistä huonompia ihmisiä. He ovat täysikäisiä, oikeustoimikelposia yksilöitä. Jos he viihtyvät yhdessä, kenelläkään ei pitäisi olla siihen nokan koputtamista. Vaikka he olisivat rakastavaisia, se ei kuulu kenellekään. Ikäeroasioista on tullut melkoinen tabu. Muualla tällaista keskustelua tuskin edes käytäisiin.

Stereotypioihin on niin helppo langeta. Mies hyväksikäyttää, tai puolestaan nainen hyväksikäyttää miestä. Tai sitten on se vanha kunnon isäteoria, haetaan isähahmoa.

Mihin unohtuu ystävyys, rakkaus, puhtaat arvot.

Minusta pitäisikin ehkä kysyä missä on ongelma kun tällaiset asiat kahden aikuisen ihmisen välillä niin paljon jaksavat kiinnostaa. Kuka näkee tällaisen ongelmaksi yhteisöllemme tai moraalille ja miksi. Yhtä halpamaista olisi väittää, että vanhemmat naiset näkevät nuoret naiset uhkana, tai jotain muuta vastaavaa.

Älkäämme puuttuko toisten asioihin vaan olkaamme onnellisia siitä, että tässä kylmässä maailmassa on ihmissuhteita, olivat ne mitä tahansa.

Voimme hyvin kysyä, että onko Dannylla ja Helmillä ikäeroa liikaa, vai keskitymmekö liikaa muiden asioihin.

Sanna K

Mielipide julkaistaan Ihmissuhde-palstallamme. Ota osaa keskusteluun alla.

Haluatko sinä ostaa saman tuotteen aina kaikista halvimmalla – kurkista tänne! Hintaopas.