Laulaja Kari Vepsä, 67, on avautunut eturauhassyöpätaistelustaan, jossa ollaan voiton puolella. Miehen kahdeksan vuotta sitten todettu syöpä on pysynyt kurissa.

Mies kertoo elämästään syövän kanssa Hymy-lehden painetussa lehdessä laajassa haastattelussa.

– Tammikuun 18. päivänä vuonna 2011 sain syöpädiagnoosin. Kirurgi soitti minulle, mutta puhelun vastaanottamiseen oli huono tilanne. Olin keikalla Eckerö Linella ja tauolla hytissä. Sanoin puhelimen toisessa päässä olevalle lääkärille, että pitäisi mennä viiden minuutin kuluttua laulamaan, Kari muistelee lehdessä.

Tieto sairastumisesta oli isku vasten kasvoja. Syöpä oli aggressiivinen ja Karia alettiin hoitaa pian sairauden selvittyä.

Kari valitsi robottileikkauksen, jossa eturauhanen poistettiin kokonaan. Hän kertoo Hymyssä, että tieto siitä, että erektiokyky säilyisi, oli hänelle miehenä tärkeää. Leikkauksen jälkeen vielä sädetettiin.

Onneakin oli mukana. Kari kertoo lehdessä:

– Syöpä olisi juuri levinnyt luustoon siten, että kasvain olisi tullut ulos eturauhasesta. Näin olisi käynyt, ellei juuri tuolloin olisi tehty leikkausta. Jos en olisi mennyt tutkimuksiin ajoissa, niin en olisi tässä. Syöpä havaittiin kreivin aikaan.

Lehdessä Kari kertoo, että sairaus muutti hänen ajatuksiaan elämästä. Arvostus elämän jatkumisesta on suunnaton.

– Elämänarvot muuttuivat. Pyrin aina nauttimaan päivästä, jonka olen saanut. Illalla laitan kädet ristiin ja kiitän tästä päivästä. Tiedän, että jokin korkeampi on olemassa.

Hän korostaa, että tutkimuksiin pitää hakeutua ajoissa.

Juttu Hymy.fissä