Jos parisuhteeseen luonnollisena osana kuuluva erotiikka ei suju, saattaa olla aihetta kääntyä lääkärin puoleen. Kiinnostuksen puute voi tietenkin olla hetkellistä, mutta mikäli syynä on vähänkään pidempään jatkuva erektio-ongelma, apu löytyy lääkärin reseptillä apteekista.

Rinnakkaislääkkeiden tultua markkinoille erektiohäiriölääkkeet ovat huomattavasti edullisempia kuin aiemmin. Onneksi on myös niin, että erektiolääkkeistä puhuminen on saanut myös ”arimmat” uskaltautumaan vastaanotoille. Silti on vielä olemassa niitä, jotka eivät uskalla ottaa ensimmäistä askelta.

Erektiohäiriöön löytyy useimmiten ratkaisu, kunhan rohkaistuu menemään lääkärin vastaanotolle.

Tutkimusten mukaan yli 300 000 miestä kärsii erektio-ongelmasta Suomessa. Ja yli 50-vuotiailla miehillä jonkinasteiset ongelmat ovat jo melko yleisiä. Mikäli haluaa ennaltaehkäistä ongelmaa, kannattaa tarkkailla painoaan, lopettaa tupakointi ja vähentää alkoholin käyttöä. Myös stressin- ja verenpaineen hallinta ovat tärkeitä tekijöitä, painottavat asiantuntijat.

Lääkärin vastaanotolle menemistä helpottaa, kun tiedostaa, että asian käsittely on urologeille jokapäiväistä.

Lääkevaihto tarkoittaa sitä, että apteekissa tarjotaan edullisempaa vaihtoehtoa lääkärin määräämälle reseptilääkkeelle. Myös erektiohäiriölääkkeet kuuluvat lääkevaihdon piiriin, joten vaikka ne eivät ole Kela-korvattavia lääkkeitä, ovat rinnakkaislääkkeiden hinnat tuntuvasti aiempaa halvemmat. Tämä helpottaa monen ongelmasta kärsivän tilannetta. Tänä päivänä erektiolääkityksen hinnaksi saattaa muodostua vain noin euron per pilleri (kerta).

Ostamisen vaivattomuus ja halvat hinnat tekevät nettikaupasta kiinnostavaa. Ostajan kannattaa kuitenkin varoa lääkeväärennöksiä, joissa on analyysien mukaan käytetty jopa ihmiselle myrkyllisiä aineita. Reseptillä ostettu lääke on luotettava ja apukin löytyy varmemmin. Nettikauppaan ei kannata lähteä.