Näin Some-Samposta tulee Superfood-Sampo

0

Jounin Kaupan kauppias Sampo Kaulanen on tunnettu kansan suussa Some-Sampona, mutta pian miestä voidaan hyvällä syyllä kutsua myös Superfood-Sampoksi. Mistä on oikein kyse?

Siitä, että Kaulanen on avannut verkkokaupan, josta saa ostaa lappilaisia tuotteita, vaatteita ja myös superfoodia. Jälkimmäisessä nähdään myös valtakunnanrajat ylittävät mahdollisuudet.

sampo_kaulanen_instagram-Ruokaupat ovat tehneet ruokatoimituksia jo pitkään, mutta nyt myös Jounin Kauppa lähtee tuomaan omia tuotteita verkkoon. Euroopan puhtainta luontoa ei ole hyödynnetty tarpeeksi hyvin. Ulkomailla on kysyntää laadukkaille ja puhtaille tuotteille ja on hölmöä, ellei segmenttiä hyödynnetä tarpeeksi, Kaulanen toteaa Terveyden Asialla -verkkolehdelle.

Superruoka eli superfood sisältää luonnon raaka-aineita, jotka ovat varastoineet itseensä muun muassa mineraaleja, vitamiineja ja antioksidantteja. Suomalaisina superruokina tunnetaan muun muassa mustikka, puolukka, karpalo, tyrni ja vaikkapa pakurikääpä.

Sampon verkkokaupan superfoodeja ovat alkuvaiheessa kuivatut mustikat ja puolukat. Mies itse naureskelee, että etsinnässä on myös mieskuntoa lisääviä tuotteita.

-Tuntuu jotenkin hölmöltä jättää kaikki luonnon tarjoamat aarteet mätänemään. Tämä kaikki (verkkokaupankäynti) saattaa kuulostaa vaikealta ja haastavalta, ja sitä se varmasti onkin, muutenhan sitä kaikki tekisivät, Sampo tiivistää.

Kaupasta saa myös herkkuja: suklaapäällysteisiä mustikoita, siirappeja ja kastikkeita – Lapissa kun ollaan, tietenkin myös hillasta eli lakasta.

Verkkokaupan valikoimiin on tulossa myös suomalaisten pientuottajien tuotteita. Pyynikin Panimo lähtee tekemään olutta Jounin Kaupalle.

Jaa

Kommentoi