MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa haastateltiin tänä aamuna valvovaa viranomaista ja kosmetologiyhdistyksen varapuheenjohtajaa kovasti muodissa olevista pistoshoidoista.

Esteettisiin hoitoihin erikoistuneen suomalaisklinikan, Medical Clinic Luxin hallituksessa istuva vastuusairaanhoitaja Susanna Hanhineva hämmästelee ohjelman asiantuntijavalintoja. Kosmetologit eivät esimerkiksi tee botuliini(botox)hoitoja, kun taas terveydenhuollon ammattilaiset niitä tekevät.

Niinpä Hanhinevan mukaan haastattelussa annettiinkin virheellistä tietoa esimerkiksi niin kutsutuista plasma- eli vampyyrihoidoista.

-Näissä hoidoissa ei ihosta oteta verta, vaan isosta laskimosta kyynärtaipeesta. Siihen ei lisätä lähtökohtaisesti hyaluronihappoa, vaan siitä erotellaan punasolut pois, ja jäljelle jäävä verihiutalerikas plasma, jossa on paljon kasvutekijöitä, injisoidaan ihoon takaisin, Hanhineva oikaisee.

Hoidot vain terveysammattilaisten käsiin!

Hanhineva ja hänen yrityksensä vastuulääkärinä toimiva yleislääketieteen erikoislääkäri Anni Seiskari korostavat, että hyaluronihappotäytehoitojen tulisi olla terveydenhuollon ammattilaisten tekemiä. Nykyisin niitä voivat tehdä ketkä vain. Vain botuliini(botox)hoidoissa Valvira edellyttää terveydenhuollon ammattilaisuutta.

Hanhineva korostaa, että on hyvin tärkeää se, missä pistoshoitoja ottaa.

-Potilasvakuutusta ei voi saada kuin terveydenhuollon ammattilainen, hän painottaa.

Vastuusairaanhoitaja Susanna Hanhineva Medical Clinic Luxista harmitteleekin, että ajankohtaisissa aiheissa julkisuudessa haastateltavina ovat asiantuntijat, jotka eivät oikeasti asiantuntijoita ole. Hivenen sama kuin autopesulasta kysyttäisiin miten auto on valmistettu.

-Kun on kosmetologi eikä tee hoitoja, niin on niistä minusta väärä henkilö puhumaan. Tässäkin katsojille tuli selkeitä asivirheitä, kuten esimerkiksi tuon plasma- eli vampyyrihoidon osalta.

-Lisäksi tulee olla terveydenhuoltoalan ammattilainen, jotta voi saada hyviä tuotteita käyttöönsä. Kaikki korkeatasoiset pistoshoitokoulutukset ovat niin ikään terveydenhuoltoalan ammattilaisille, Hanhineva päättää.