Aivan heti ei tule mieleen, että joku laihduttaisi melkoisen määrän kiloja – peräti kaksikymmentä – juomalla ohrapirtelöä, eli tuttavallisemmin olutta. Näin kuitenkin kävi ohiolaisen Del Hallin kohdalla.

43-vuotiaan yhdysvaltalaisen tarinan kertovat monet ulkomaalaismediat, kuten N.Y.Post. Mies kertoo laihduttaneensa peräti 20 kiloa juomalla vain olutta. Hän ei siis syönyt mitään, vaan nautti ainoastaan nesteitä. Aikaa painonpudotukseen kului 46 päivää.

Mies on kertonut että olo oli dieetin aikana suorastaan hyvä. Paino putosi 132 kilosta 112 kiloon.

Kukaan järkevä asiantuntija ei luonnollisestikaan voi suositella mitään yksipuolista painonpudotuskikkaa, ei ainakaan ravinnon vaihtamista alkoholiin.

Olut ei kuitenkaan ole myöskään suoranainen lihottaja, jos sitä käyttää kohtuudella.
Usein ajatellaan, että alkoholijuomat ja erityisesti olut johtavat lihomiseen. Olut, kuten muutkin alkoholijuomat sisältävät kaloreita, mutta kohtuullisen alkoholinkulutuksen ei ole osana muuta terveellistä elämäntapaa nähty johtavan lihomiseen.

-Tieteestä ei löydy näyttöä siitä, että kohtuullinen oluenkulutus johtaisi niin sanottuun kaljamahaan. Tutkimusten mukaan oluenjuojien ruokailutavat ja elämäntavat yleensä, kuten liian vähäinen liikunta, näyttelevät merkittävää roolia lihomisessa, eikä niinkään olut sinänsä. Tasapainoinen, monipuolinen ruokavalio ja aktiivinen elämäntapa pitävät kunnossa, professori Arne Astrun Kööpenhaminan yliopistosta lausuu.

-Sen sijaan tupakointi yhdessä liikunnan puutteen kanssa on vahvasti yhteydessä kaljamahaan, Astrup yllättää.

Laihduttaja Del Hall alapuolella.