Minkä takia pullukka tyttö kelpaa vain lakanoihin?

6

22-vuotias Essi miettii Oma tarinassaan, miksi tukeva tyttö kelpaa sänkykumppaniksi mutta ei seurusteluun.

— — —

Pulska tyttö. Se mukava, rempseä, kaikkien kaveri. Mutta tavallaan näkymätön, kun puhutaan erotiikan kipinöistä.

Olen ollut koko ikäni ylipainoinen. Olen nyt 22-vuotias. En ole seurustellut koskaan, vaikka haluaisin. Yrityksiä on ollut, mutta ne ovat johtaneet nopeaan loppuun. Ei toki minun puoleltani.

Olen alkanut vaipua epätoivoon ja tullut siihen tulokseen, että pulska tyttö on hyvä jätkä muiden joukossa. Hän kelpaa puoli neljän aikaan aamuyöstä narikasta myös seksiseuraksi, jos muita ei ole tarjolla. Mutta kukaan ei halua kanssani sen vakavampaa.

Olenko tehnyt virheen, ilmeisesti olen, suostumalla läheisyydenkaipuussani yhden illan juttuihin. Aina olen silti toivonut, että niistä olisi tullut jotain enempää. Mutta ei niistä tule. Koskaan.

Onko syy siinä, että pojat eivät loppupeleissä halua seurustella niiden naisten kanssa, jotka suostuvat helpommin seksiin, vai onko syy ylipainossani.

Olen seksuaalinen ihminen, ollut aina. Silti haluaisin rakkautta ja pysyvyyttä. Ei seksi yhdenillan ihastuksen kanssa – jos se edes ihastusta on – tuota loppuviimeksi sitä täysintä nautintoa. Tai enhän minä tiedä, kun ei ole kokemusta. Uskoisin kuitenkin, että kaikista parasta seksi olisi parisuhteessa tutun ja turvallisen kumppanin kanssa, jonka kanssa voi myös kokeilla kaikkea uutta.

Miksi ylipainoiset tytöt koetaan helppoina? Miksi he sitten ovat helppoja? Kai siinä toimii kysynnän ja tarjonnan laki, molemmat saavat sitä mitä hakevat.

Silti olisi hienoa, jos joku näkisi minussa muutakin kuin vain hetken hedelmän ja haluaisi kanssani enemmän. En ole koskaan ajatellut itseäni vanhempia miehiä, joskaan en ole sulkenut heitä poiskaan – kaikkihan on kiinni loppujen lopuksi kemiasta. Mutta viime aikoina olen alkanut miettiä, että pitäisi alkaa katsella nimenomaan niitä hieman vanhempia miehiä. Jospa kelpaisi heille muuhunkin kuin lakanoitten väliin. Jospa voisi vaikka käydä elokuvissa ja elää normaalia parisuhdearkea.

Kun sinä seuraavan kerran valitset kavereista sen kauniimman ja alat tehdä tuttavuutta hänen kanssaan, se on aivan fine. Mutta älä siirry minuun, kun hänen kanssaan ei natsaakaan.

Minuun voi ottaa yhteyttä toimituksen kautta, jos sanomani kolahti.

Juttu on julkaistu sivustolla aiemmin vuonna 2017.

Jaa

6 kommenttia

 1. Moni ihmettelee tässä kohtaa miksi joku haluaa olla koko elämänsä pullukka? miksi ei halua olla normaalipainoinen ja enemmän haluttava miesten silmissä.
  Fakta nyt vaan on et ulkonäöllä on merkitystä aika monelle, toki on niitä jotka väittää muuta, niistäkin suurin osa taitaa valehdella.
  Haluaako sitä ihmetellä loppuelämän kun ei miehet kiinnostu elämään parisuhteessa vai tehdä elämäntapa remontin jossa liikunta on päivittäistä ja syödään terveellisesti.
  Vuodessa painoa saa tiputettua jopa kymmeniä kiloja, on niitä joilla paino on tippunut 8kk aikana 30-40kg.
  Moni 100 kiloinen on lähellä normaalia kun tiputtaa 35kg painostaan, silloin alkaa uusi elämä, se vaan on fakta. Sen ymmärtää vasta sitten kun painoa on lähtenyt reilusti ja peilissä näkyy muuttunut ihminen niin ulkoisesti kuin sisäisesti.
  Jos ei itse tiedä mistä aloittaa niin pyytää apua, eri tahoja löytyy kyllä helposti, personal trainer mieluiten.

 2. Oma mielipiteeni 40-vuoden kokemuksella on se, että ulkonäkö saa kiinnostushormooniit pörräämään mutta aivan varmasti kummankin sukupuolen osalta todelliset erotiikan kipinät leimahtavat tai simahtavat kun puetaan ajatuksia sanoiksi. Myönnän että nuorempana kimalaisena kiinnosti enemmän ja aidosti puhdas seksi ja ajatukset uudenlaisista seksikokemuksista mutta iäkkäämpänä ja jo paljon kokeneena tiedän että parasta seksiä saa sellaisen kumppanin kanssa, jota arvostaa ja johon luottaa. Näin voi puolin ja toisin kertoa rehellisesti millaisesta seksistä oikeasti nauttii ja tietää myös miten tuottaa parasta nautintoa toiselle. Arvostus ja luottamus taas ei synny jos ei ole ehtinyt mittailla himpun verran enemmän toisen ulosantia kuin vain mitä ulkokuori tarjoaa.

  No entäs sitten se parisuhde? Kaikille on sanomattakin selvää että hyvän parisuhteen onnistuminen vaatii hyvää keskusteluyhteyttä ja luottamusta. Toki parisuhteita on monenlaisia ja jokainen pari rakentaa oman suhteensa säännöt, jotka sopivat juuri heille. Keskusteluyhteyden ja luottamuksen rakentamiseen taas ei paljoa meikkiä, silikonia tai lihasmassaa tarvita, eikä siinä lisäkilotkaan paljoa haittaa.

  Kirjoituksen alunperäinen huoli oli se, että eikö pulleampi nainen kelpaa miehille muutoin kuin seksiseuraksi. Kyllä kelpaa ja tulee aina kelpaamaan. Parhain ohjeeni kirjoituksen kaltaisille epäileville naisille ja miehille on kertoa reilusti toiselle kumppanille mitä itse sillä hetkellä etsii. Yhtään hyvää seksikokemusta tai suhdetta ei ole jäänyt välistä siksi, että olisin valehdellut tai johtanut tarkoituksella harhaan ja jokainen, joka ei ole rehellisyydellä toteutunut, on kyllä saanutkin jäädä toteutumatta. Sen olen kyllä huomannut että nuorille rehellisyys on vaikeampaa kuin jo enemmän elämää nähneille, enkä totea tätä halventaakseni nuoria vaan nuorempana sitä enemmän pelkää mitä vastapuoli siihen reagoi ja pelkää jonkin mahdollisuuden kariutumista. En minäkään ollut nuorena aina rehellinen itselleni ja toiselle uusien orgasmikokemuksien toivossa ja ne ovat niitä kaikkein pahimpia kokemuksia, joita ei tee oikeasti edes mieli muistella. Luonnollisesti niistä pahimmista kokemuksista ei koskaan ikimailmassa edes siellä kuuluisalla autiolla saarella olisi pystynyt tulemaan mitään syvempää suhdetta.

  Kaikki nämä edellä olevat kirjoitukset ovat toisaaltaan melkoisen päivänselviä kun liikkuu ihmisten ilmoilla ja pitää silmät auki. Kyllä siellä on pareja niin laihoina, pulleina, eripituisina ja -ikäisinä. Oma huomioni kiinnittyykin tällä ikää siihen ovatko he onnellisia yhdessä. Saa muuten olla melkoinen Personal Trainer isolla P:llä että tekee noista onnettomista onnellisia yhdessä… ja sitä on muuten melkoisen moni yrittänyt mutta jos ei asiat ole kunnossa ulkokuorien alla, on aivan sama miten paljon sitä hartiaa, hauista tai persettä reenillä kasvatetaan. Tämä on kyllä se oikea FAKTA!

 3. Mika Jussila on

  Ootko huomioinu että ei ne selvinpäin oo sua pannu. Pää selviää niin kriteerit muuttuu.

 4. balanssi on

  Vähän vaikea vastata, kun ympärilläni näen monen pullukan olevan parisuhteessa. Siksi mieleeni herääkin kysymyksiä.

  1. Voisiko olla, että sinkkuutesi takana on jokin muu asia, mutta syytät siitä ylipainoa?

  2. Voisiko olla, että sinun ikäisesi miehet eivät ylipäätänsäkään ole kovin kiinnostuneita sitoutumaan?

  3. Oletko itse avoimin mielin parinvalinnassa? Käykö sinulle esimerkiksi hintelä pieni mies tai vaikkapa vähän epäsiisti mies?

 5. Luuseri on

  Miksi lyhyt mies ei kelpaa kumppaniksi? Varmaan sama syy… Pullukkuudesta pääsee eroon, lyhyydestä ei. On niitä ongelmia muillakin, onneksi tästä kyseisestä voi hankkiutua eroon.

 6. Jamppane on

  Ei se oo nykyään varsinkaan helppo löytää mitään kestävää, en usko että ylipaino on se ratkaiseva tekijä, vaikuttaa varmasti joidenkin kohdalla mutta on monta muutakin asiaa mitkä vaikuttaa ja makuja on joka lähtöön. Yhä vanhempana vasta sitoudutaan jos silloinkaan, aina on se kun lihatiskisome vaikuttaa taustalla että mietitään entä jos löydän sittenki kohta vielä paremman. Itse oon lyhyt mies ja se on omat haasteensa tuonut välillä mutta silti on löytynyt kumppani ja aiemminkin usea pitkä suhde. Pituudelle ei kyllä voi yhtään mitään… Mutta sille ei mitään oikein voi että monet hakee lyhytaikaista juttua, eikä suurin osa sitä välitä kertoa heti kättelyssä, jos edes tietävät itsekään mitä haluavat. Vika ei todellakaan välttämättä oo sussa, en pysty tietenkään sanoa sinusta mitään.

Kommentoi