Miksi ikäerosta otetaan niin kamalasti paineita? Mikä siinä niin pelottaa? Tarinansa kertovat nyt Eveliina ja Kale.

Eveliinan ja Kalen välillä on ikäeroa 27 vuotta. Kale voisi olla Even isä. Mutta ei ole!

-Meitä ei ikäero paina mitenkään, eikä myöskään läheisiämme, siinä suhteessa olemme onnellisia. Olemme lukeneet tarinoita siitä, miten tämä on ihmisille ongelma. Ja varmasti se kasvottomasti netissä onkin. Meille se ei ole, Eve ja Kale kertovat hyvinvointisivustollemme. He eivät halua esiintyä jutussamme kuvillaan.

Kaksikko tapasi porilaisessa baarissa toissa kesänä.

-Olimme ystävien kanssa viettämässä iltaa, Eve kertoo. -Pyysimme naapuripöytään tullutta Kalea mukaan seuraan.

Kale ei näytä ikäiseltään. Ikäeroa huomaa olevan, mutta ei millään tavalla silmää ”häiritsevästi”.

-Ei meitä kukaan tule koskaan mitään kysymään. Voihan olla että näytän niin pennulta itsekin vielä, että mua pidetään kolmevitosena, Kale naurahtaa. Ikäeroa olisi senkin mittapuun mukaan jonkin verran.

-Elämme ihan normaalia elämää. Emme suunnittele tulevaisuutta sen kummemmin, olemme hetkessä eläjiä. Lapsia meistä ei kumpainenkaan halua. Emme ole jutelleet paljonkaan ikäerosta kenenkään kanssa, ei se tunnu kiinnostavan ketään. Siksi tuleekin miettineeksi, että mitä ne ovat ne ihmiset, jotka siitä niin kovasti vouhottavat ja varsinkin tuolla internetissä. Ovatko he vieraantuneet elämästä, Kale toteaa.

Mikä toisessa sitten viehättää? Kumpikin toteaa että kaikki. Niin ulkonäkö kuin se mitä toiselta henkisesti saa. Kale saa nuorikoltaan ”positiivisuutta, energiaa, iloisuutta, spontaaniutta, nuorekkaita ilmiöitä” ja niin edelleen. Kale taas on Even mielestä ”harkitseva, viisas, oppinut, lempeä, osaava, tietävä ja hurjan humoristinen…”

Kerrankin iloinen ja onnellinen ikäerotarina. Rakkaus ei katso ikää, ei todellakaan, sellaisena tämä asia täytyy meidän kaikkien ymmärtää.

-Ikä on vain numero, naurahtaa Eve.

-Eipäs vaan sana, korjaa Kale. Ja pariskunta hekottaa lyöden yläfemmat.