Avotoimistojen ja muiden yhteisöllisten toimistotilojen yleistyttyä käsihygienia saa aivan uudenlaisen merkityksen.

Käsien pitäminen puhtaana ehkäisee tehokkaasti tautien leviämistä flunssakaudella. Terveystietoiset työntekijät myös vaativat työnantajiltaan panostusta toimistohygieniaan.

Noin 44 prosenttia toimistoista on jo nykyään avokonttoreita. Hygienia on yhä tärkeämmässä roolissa, kun ihmiset jakavat työtilat, työskentelevät lähekkäin ja jakavat työpöytiä ja työvälineitä. Essity Torkin teettämän tutkimuksen mukaan 42 prosenttia työntekijöistä on mennyt työpaikalle sairaana. Yli 60 prosenttia tutkimukseen vastanneista onkin huolissaan avotoimistojen ja muiden yhteisöllisten työtilojen hygieniasta.

-Tarkka käsienpesu lämpimällä vedellä ja saippualla on kaikkein tärkein tartunnan ehkäisemisen keino. Myös käsidesinfiointiainetta voi käyttää käsienpesun lisäksi. Flunssaepidemioiden aikana käsiä tulee pestä tavallistakin useammin, sanoo työterveyshuollon erikoislääkäri ja valtakunnallinen vastuulääkäri Sirkku Martti.

Suomalaiset työikäiset sairastavat 2−4 hengitystieinfektiota vuodessa. Flunssan oireet voivat kestää aikuisella kolmesta neljään päivään, joten poissaolopäiviä töistä voi kertyä vuosittain suuri määrä.

-Arviolta noin jopa viidennes kaikista sairauspoissaoloista johtuu ylähengitystieinfektioista. Kun sairauspäivän hinta on keskimäärin 350 euroa, työntekijän flunssasta johtuvat sairauspoissaolokustannukset voivat vuodessa olla 2 000−4 000 euroa, joka on yhteiskunnallisesti ja työnantajien näkökulmasta merkittävä kustannuserä, Sirkku Martti painottaa.

Vinkit parempaan toimistohygieniaan

1. Pese käsiä usein lämpimällä vedellä ja saippualla. Käsienpesusta tulee huolehtia erityisesti wc-käynnin jälkeen ja ennen ruokailua.
2. Kuivaa kädet pesun jälkeen huolellisesti.
3. Voit käyttää lisäksi käsidesinfiointiainetta käsienpesun jälkeen.
4. Käytä aivastellessa ja yskiessä suojana nenäliinaa, hätätapauksessa omaa hihaa. Vie eritteiset nenäliinat suoraan roskiin.
5. Pidä käsidesinfiointiainetta ja nenäliinoja käden ulottuvilla, jolloin niitä tulee käytettyä aina tarvittaessa.

ILMOITUS – rasva voidaan poistaa jäädyttämällä, lisätietoa alta:
jouninkauppa