Granola on viimeisen vuoden aikana noussut melkoiseksi trendisuosikiksi. Tavalliselle ihmiselle se näyttäytyy ”jonkinlaisena myslinä”. Se on ihan hyvää, mutta ethän vain erehdy pitämään sitä  terveysruokana.

Granola ei ole mysliä, vaikka siltä vähän vaikuttaakin. Mysli ei ole kypsennettyä viljaa, mutta granola paistetaan eri tavoin: joko uunissa tai pannulla. Siihen lisätään myös siemeniä ja pähkinöitä, öljyä ja jotain sokeripitoista, kuten vaikkapa hunajaa tai siirappia. Jo tämän pitäisi saada hälytyskellot soimaan siitä, ettei kyseessä tietenkään ole terveysherkku, vaan melkoisen kaloripitoinen syötävä. Monet öljyt, siemenet ja pähkinät ovat toki ok.

Markkinointijargon osaa kuitenkin naamioida granolan terveysherkuksi. Terveellisestä aamiaisesta tai välipalasta puhutaan vieläkin yleisesti.

Granolasta voi etsiä myös hyviä puolia. Siinä on jonkun verran kuituja. Jos haluaa syödä tervellisempää granolaa, ei osta valmista, vaan tekee kaiken alusta alkaen itse: silloin tietää mitä syö ja kuidun määränkin voi maksimoida.

Granola sopii hyvin vaikkapa kreikkalaisen jogurtin ja salaatinkin kanssa syötäväksi.