Hiustenlähtö on arka asia monelle. Mutta mitä arempi asia, sitä helpommin sillä voi naruttaa ihmisiä.

-Oikotietä onneen eikä poppakonsteja ole myöskään hiustenlähdön suhteen, muistuttaa yli 30 vuotta hiusongelmien kanssa työskennellyt Annikki Hagros-Koski HiusAkatemiasta. Hän on HiusAkatemian johtaja, luonnontieteiden kandidaatti ja hiustutkija.

Hagros-Koski haluaa varoittaa herkkäuskoisia aika ajoin myös Suomeen rantautuvista tuotteista, joilla hiukset saadaan muka vaivattomasti kasvamaan.

Annikki Hagros-Kosken mukaan ajatus siitä, että hiustupit kutistuvat ja kasvavat takaisin joka kasvusyklissä, on aivan väärä.

Hän puhuu vapaiden radikaalien liikatuotannosta ja oksidatiivisen stressin aktivoitumisesta solutasolla. Hiustenlähtöön vaikuttavat siis esimerkiksi säteilylle altistuminen, tupakointi, saasteet, lääkkeet, ympäristömyrkyt, ravinto, immuunijärjestelmä, sairaudet ja muut kehon stressitilat. Niitä ei ihmetuotteilla voi hoitaa.

Yleensä hiustenlähtö on kehon näkyvä hätäviesti siitä, että kaikki ei ole kohdallaan.

-Hiustenlähtöä ei tulisi katsoa siis yksittäisenä ongelmana, vaan kehon hyvinvoinnin mittarina. Jos tuotteen valmistaja ohittaa lausunnoissaan moninaiset ja perustavanlaatuiset syyt hiustenlähdölle, on meidän erittäin vaikea luottaa myöskään valmistajan luomaan tuotteeseen ja sen toimivuuteen, asiantuntija terottaa.