Loisteliaaseen elämään Tallinnassa tottunut Tiina Jylhä on keskellä radikaalia elämänmuutosta. Sen toi sairaus, kertoo Hymy-lehti tänään ilmestyneessä numerossaan.

Tiina ja hänen miehensä Tape Valkonen sairastivat kevättalvella molemmat koronan. Tiinalle se jäi mitä ilmeisemmin päälle, eli hän sai pitkittyneen koronan väsymysoireyhtymineen, mutta Tape joutui tehohoitoon ja lopulta jopa saattohoitoon, Tiina Jylhä kertoo Hymyssä.

Nyt Tape on kuntoutuksessa Lahdessa ja opettelee käytännössä hengittämään. Tiinan mukaan Tapen keuhkoista toimii tällä hetkellä vain 30 prosenttia, ja hän on menettänyt painostaan ainakin 20 kiloa.

Tiina on hankkinut Vääksystä pienen punaisen mökin, jossa hän nyt asuu. Hän pääsee näin käymään katsomassa miestään helpommin.

Elämänmuutos on ollut valtaisa, mutta Tiina toteaa lehdessä.

 -Parasta elintasoa on se, kun on oma pää kunnossa. En ole varmaankaan koskaan itkenyt niin paljon kuin tänä keväänä. Tunnen olevani rapakunnossa, olen väsynyt ja tahdoton. Kyse saattaa todellakin olla long covidista eli pitkittyneestä koronasta, hän miettii lehdessä.

Myös toimeentuloasiat ovat puntarissa. Koska vasta avattu kuntosali henkilöityy hänen mieheensä, edessä lienee sulkeminen. Tiinan omat kauneusklinikka-asiat ovat kärsineet luonnollisesti kovasti pandemian aikana ja myynnin lasku on tosiasia.

Haaveita ei kuitenkaan ole haudattu. Tiina kertoo Hymyssä, että Tapen voimistuttua he voisivat asettua asumaan Italiaan. Se on ollut parin haaveena pitkään.