Julkisuuteen lähes kolmen vuoden tauon jälkeen palannut Katri Helena kertoo elämästään Ilta-Sanomien haastattelussa. Hän palaa konserttilavoille tauon jälkeen. Katri Helenan tauon syyksi osoittautuu kilpirauhasongelmat.

Ilta-Sanomien jutussa nainen läpiluotaa elämäänsä ja kertoo myös elämäkertakirjastaan, joka julkaistaan 60-vuotistaiteilijajuhlavuonna 2023.

– Minusta tiedetään entuudestaan kaikki se, mikä on ollut tähän asti tarpeellista. Eikä kotonani ole oltu, kun on ollut häät tai hautajaiset. Kerrottavaa kyllä riittää, sinivalkoinen ikoni heläyttää. Luvassa on siis todellinen elämäkerta.

Katri on jo 76-vuotias. Hän puhuu haastattelussa myös kuolemasta, niin äitinsä kuin kuolemasta yleensä. Katrin äiti nukkui pois pari vuotta sitten 102-vuotiaana.

– Äiti oli niin iäkäs, että hän halusi jo pois, lähteä tästä elämästä taivaaseen, Katri Helena toteaa lehdessä.

– Näin äidin väsymyksen ja miten hänen elämänhalunsa loppui. Se oli raskasta meille molemmille. Oli helpotus, että äiti pääsi enkeliksi taivaaseen. Sitä hän oli jo kaivannut.

Hän puhuu myös omista toiveistaan:

– En haluaisi elää liian kauan. Olisi hyvä, jos pääsisi lähtemään vielä ihan tajuissaan ja voimissaan, mutta sitähän me itse emme saa päättää. Minusta tuntuu, että jokaisella on oma aikansa ja se pitää elää niin hyvin kuin osaa, Katri sanoo Ilta-Sanomissa.