Ilkka Heiskanen kertoo Ilta-Sanomissa terveysasioistaan.

Hän sanoo pyytäneensä vaimoaan lopulta soittamaan ambulanssin, kun olo kävi huonoksi.

– Olin aika siniharmaa, kun mua lähdettiin viemään kotoa, Heiskanen kuvaa.

– Lääkäri sanoi, että nyt täytyy onnitella, että sain toisen mahdollisuuden. Vaikka henki ei olisi kotona lähtenyt, olisin joutunut hapettomaan tilaan, kun mulla rupesi keuhkot lopettamaan toimintaansa. Jos niin olisi käynyt, olisin pyörinyt sairaalassa aivovaurion takia vihanneksena. Mutta onni onnettomuudessa, Heiskanen sanoo.

Miehellä oli paha keuhkotulehdus. Se sai myös lopettamaan tupakoinnin.

– Mulla on astmaa ja alkava keuhkoahtaumatauti. Röökannut olen vuodesta 1979. Sehän jäi sitten saman tien, hän toteaa IS:ssä.

Jo ennen sairaalareissua näyttelijän vointi oli ollut pidempään huono. Hän kertoo että sataa metriä pitempään ei jaksanut kävellä. Läheiset myös ihmettelivät Heiskasen laihtumista.