Rintatatuoinneista alettiin puhua kolmisen vuotta sitten, mutta varsinaiseksi internet-ilmiöksi se nousi vasta viime vuonna. Terveyden Asialla -verkkomedia kysyi lukijoiltaan, kuinka moni voisi hankkia rintatatuoinnin implantin sijasta.

Kaikki lähti kanadalaisen Kelly Davidsonin hankkeesta. Nainen menetti rintasyöpätaistelussa molemmat rintansa, mutta halusi osoittaa voittajuuttaan tatuoinnin kautta. Hän ei halunnut silikoni-implantteja, vaan kuvan ihoonsa muistuttamaan rinnoistaan ja taistelustaan.

Myös Suomessa jotkut, enimmäkseen alle keski-ikäiset naiset, ovat tehneet saman valinnan. Omasta ratkaisustaan kertoi tammikuussa sivustollamme oululainen Minna. Lue juttu tästä. Ilmiö on meillä kuitenkin vielä verrattain uusi.

-Nainen voi olla nainen ja naisellinen ilman rintojakin, juttua varten haastattelemamme Minna sanoo.

Terveyden Asialla -verkkomedia kysyi toukokuussa 92:lta eri ikäiseltä (18-65) naiselta, voisivatko he rinnanpoiston jälkeen harkita tatuointia implantin sijaan. Kysely toteutettiin verkossa ja kenttähaastatteluin. Kyselyyn osallistuneista 34 prosenttia oli sitä mieltä, että vaihtoehto olisi mahdollinen. Kolme prosenttia osallistuneista ilmoitti, että he ottaisivat (ehdottomasti) mieluummin tatuoinnin kuin implantin.

Syiksi tatuoinnin ottoon mainittiin muiden muassa idean radikaalius, esteettisyys ja omaperäisyys. Tatuoinnin ottaisivat mieluiten naiset, joiden suhde tatuointeihin oli muutoinkin myönteinen ja heillä itsellään oli tatuointeja ennestään. Tatuoinnin ottaisivat myös ennemmin ei-parisuhteessa olevat naiset.

Alla kuva rintatatuoinnista

 

tatuointi_rinnat_poisto_face_isokoko