RAKKAUS Itä-Suomessa asuvien 65-vuotiaan Senjan ja 68-vuotiaan Juhanin aikuisella iällä syntynyt rakkaustarina valaa uskoa kaikkiin sinkkuihin. Elämänkumppanin voi löytää myös myöhemmällä iällä.

Senja ja Juhani menivät naimisiin vain runsas viikko sitten.

-Jussi halusi ottaa tyttönimeni, ja niinpä avioliiton myötä meistä tuli Leppäsiä, Senja kertoo.

He tapasivat joitakin aikoja sitten Facebookin deittipalvelussa.

-Jussi sieltä minut löysi, tykkäsin takaisin, aloimme kirjoitella ja siitä alkoi tutustuminen.

Kihloihin pari meni itsenäisyyspäivänä, kun Jussi yllättäen Finlandia-hymnin soidessa polvistui Senjan eteen ja kosi.

Mihin pari sitten toisissaan ihastui? Aivan aluksi Senja tykästyi Jussin matalaan, sointuvaan ääneen. Jussi taas viehtyi Senjan ulkonäköön, mutta yhtä lailla myös puheliaisuuteen. Molemmilla on takanaan elämää, lapsia ja parisuhde-elämää. Senjan avioliitto päättyi eroon lasten jo ollessa pieniä, yli 30 vuotta sitten. Lapsia tuli neljä ja lastenlapsia on yhdeksän.

Jussilla on yksi tytär ja kaksi aikuista lastenlasta. Hän jäi pitkästä avioliitosta leskeksi kaksi vuotta sitten.

Naimisiin pari kertoo halunneensa mennä, koska ovat molemmat perinteisiä ihmisiä ja haluavat pitää yhtä aivan virallisestikin.

-Häissämme oli noin 65 vierasta, sukua ja ystäviämme aina Etelä-Suomesta saakka. Juhlapaikka valittiin omalta kylältä, Lieksan Kelvältä. Kylätalossa saimme viettää oikein maalaishäät. Vihkipappina Lieksan kirkossa toimi Jussin vävypoika. Vettä satoi koko päivän, muttei se mitään haitannut sillä kaikilla oli kivaa, pari kertoo. (juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Senjan kotialbumin kuva

Häissä nähtiin erikoinen yksityiskohta, kun kaikki parin yksitoista lastenlasta pienimmästä vanhimpaan saattoivat Jussin ja Senjan alttarille.

”Älä luovuta koskaan”

Senja haluaa antaa ohjeeksi yksinäisyyttä poteville ihmisille, että koskaan ei tule luovuttaa, jos kaipaa kumppania vierelleen. Pitää olla esillä rohkeasti eri kanavissa. Senja puhui tästä myös hääjuhlassaan.

-Itsekin olin toivonut kumppania yli kolmekymmentä vuotta, kunnes sitten Jussi käveli elämääni. Jussilla oli sama tilanne, vaimon kuoltua hän kaipasi rinnalla kulkijaa, ja tiemme kohtasivat.

Pari toteaa arjen olevan turvallista toistensa kanssa. Mitään ei tarvitse pelätä ja naurua riittää päivittäin milloin mistäkin.

Pari otti myös pienen Rio-nimisen pikkukoiran hiljattain, ja senkin touhuille on kiva nauraa rätkättää.

Häämatka on tulossa, mutta sitä pari ei vielä tiedä, minne, koska se on Senjan pojan järjestämä yllätys.

-Meillä on myös melkoinen määrä taloomme liittyviä suunnitelmia sekä ulos että sisälle. Odotamme myös tasaista tulevaisuutta vailla huolia taloudesta ja että saisimme olla terveitä ja elää pitkän elämän yhdessä, Senja ja Jussi päättävät.