Kookosöljyä voidaan käyttää moneen vaivaan tai terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Joku saa luonnontuotteesta avun, toinen taas ei.

Mutta kokeilla kannattaa aina ja ehdottomasti. Kookosöljy eli kookosrasva on kasviöljy, jota valmistetaan erittelemällä se koprasta, kookospähkinän kuivatusta lihasta. Filippiinit on maailman suurin kookosöljyn tuottaja, kookosöljyn tuotto vastaa seitsemää prosenttia Filippiinien vientituloista.

Kookosöljy on myös erinomainen ihon kosteuttaja, jossa sen on todettu olevan yhtä tehokas mutta turvallisempi vaihtoehto mineraaliöljylle.

Intiassa ja Sri Lankassa kookosöljyä käytetään yleisesti hiusten laittamiseen sekä päänahan rauhoittamiseen ja viilentämiseen. Intian rannikolla Karnatakassa ja Keralassa kookosöljyä lisätään tuntia ennen kylpyä iholle. Sitä suositellaan vanhuksille käytettäväksi vähintään kerran viikossa, jotta keho, iho ja hiukset säilyisivät terveinä.

Myös suomalaisilla on omat niksinsä. Niitä kansalaiset lähettivät Niksi-Pirkkaan. Julkaisemme tässä muutamia Niksi-Pirkkaan päätyneitä niksejä, joita voi lukea lisää täältä.