Lääkäri jyrähtää: Alkoholista ei ole mitään terveyshyötyä!

3

Kaikkihan me muistamme, että mummon ottama konjamiinihömpsy on hyvää sydämelle tai punaviinilasi silloin tällöin vähentää sydänriskejä. Palturia, sanoo lääkäri Pippa Laukka.

-Alkoholinkäytöllä ei ole minkäänlaista terveyshyötyä. Vielä kymmenen vuotta sitten Käypä hoito -suosituksessa ohjeistettiin, että kohtuullinen käyttö vähentäisi sydän- ja verisuonitautien riskiä. Se vähentäisi myös aikuistyypin diabetesta ja dementiaa. Uusimmat kansapromo_pippa_laukkainväliset tutkimukset osoittavat nämä virheellisiksi oletuksiksi, Pippa Laukka toteaa.

Hän kertoo asian Hyvinvoiva nainen (WSOY) -uutuuskirjassaan. Laukka on arvostettu urheilulääkäri ja kirjoittaa muiden muassa Helsingin Sanomiin.

Jaa

3 kommenttia

  1. Punaviini pitäisi myydä sopivissa ”annospakkauksissa”. 12cl pulloja vaan alkon hyllyt täyteen, niin ihmiset ymmärtävät kuinka paljon voi juoda. Olut tölkeissähän tämä on jo huomioitu joten nyt olisi aika korjata viinipullot. Monesti olen ravintolassa nähnyt kun kaksi aikuista tyhjentää koko 0,75 litran pullon illan aikana. Siinä on terveelliset määrät ylitetty jo moneen kertaan!

  2. markku.saarikoski on

    Yksikin aikuinen joi juoda sen 0,75 pullon ja vähän päällekin ilman, että kunto ihan heti rapIsee. Tärkeintä on kokonais elämäntapahallnta. Olennaista on ylläpitää positiivinen elämänasenne ja vähintään hyvä peruskunto. Sillä plus laadukkaalla keskittymiskyvyllä voi vaikka kerran viikossa haitaria em hurvitteluunkin. Ironman

Kommentoi