Tänään on avattu Suomen ensimmäinen ilmaisia terapiapuheita tarjoava internet-sivusto.

Toivonpuheita.fi -sivustolta löytyy kymmenittäin puheita, jotka on tarkoitettu auttamaan erilaisissa kriiseissä olevia ihmisiä. Puhujina on useita eri terapeutteja ja kirjailijoita. Lisäksi sivustolta löytyy paljon muuta tukea, muun muassa linkkejä terapeutti- ja vertaistukisivustoihin sekä rauhoittavia luonnonääniä.

Toivonpuheita.fi -sivuston tarkoituksena on tavoittaa ihmisiä, jotka eivät tiedä mistä he voisivat hakea apua tai jotka tarvitsevat ymmärrystä ja tukea omaan kriisiinsä. Terapeuttisten puheiden aiheina ovat muun muassa masennus, uupumus, parisuhdeongelmat, avioero, riippuvuudet, pelot ja niin edelleen.

-Haluamme auttaa ihmistä, joka ei jaksa nousta sängystä tai edes lukea. Ihminen voi kuunnella sivustolla olevia puheita, vaikka sängyssä silmät kiinni maaten tai bussissa matkapuhelimen kautta, sanoo sivuston perustajajäsen Lauri Nurminen. Toinen perustajajäsenistä, Veronika Mäki jatkaa:

Contact lens sale

-Meille on myös tärkeää, että puheet eivät profiloidu vain yhteen tai kahteen eri puhujaan vaan monipuoliseen joukkoon alan ammattilaisia. Tarkoitus ei ole silti olla korvike terapialle vaan olla yksi tärkeä askel toipumisen tiellä.

Avun tarve on suuri. Suomessa on Suomen Psykologiliiton mukaan noin miljoona henkilöä, jotka käyttävät vuosittain Kelan korvaamia psyykenlääkkeitä, ja pelkästään masennuslääkkeitä käyttää noin 400 000 suomalaista.

Sivustolle:
www.toivonpuheita.fi