Monessa mukana ollut laulaja Aki Hietala sanoo sosiaalisen median päivityksessään olevansa ”kaikesta kiitollinen”.

Mies kävi jokin aika sitten läpi lihavuusleikkauksen, johon tarttui viimeisenä oljenkortenaan. Sairaudet alkoivat lisääntyä dominopalikoiden lailla, ja kun mies ei itse toistuvista yrityksistään huolimatta kyennyt laihduttamaan, hän päätti, että nyt on pakko ottaa vastaan apua.

47-vuotias laulaja painoi pahimmillaan 140 kiloa. Hän uskoo että pääsyynä lihomiseen oli laulajan rankka työ Suomea ristiin rastiin ajellen ja suuret annoskoot.

Uniapnea ja verenpainetauti oli jo saavutettu, sokeritauti hiipimässä päälle. Sairaudet jäivät leikkauspöydälle. Aki kertoi elämänmuutoksestaan joitakin kuukausia sitten Hymy-lehdelle.

Aki on vahvasti realisti. Hän tietää, ettei lihavuusleikkaus yksin poista lihavuusongelmaa, ihmisen tulee olla valmis elämäntapamuutokseen ja sitoutua siihen.

-Parissa vuodessa on omaksuttava kokonaan uudet ruokailutottumukset. Joku voi sanoa, että tämä on helppo tie – minä vastaan, että ei ole. Tässä mielessä lopullista ratkaisua leikkauksella ei saavuteta, vaan leikkaus tukee painonhallinnan kokonaistilannetta. Nyt on tarkkailtava syömisen määrää, ettei leikatun mahalaukun virkaa ajava liitoskohta ala venymään, Aki kiteytti painetussa Hymyssä.

Hän kertoi Hymylle, että elämänlaatu on kokonaisuudessaan parantunut leikkauksen myötä huomattavasti. Hän suosittelee leikkausta niille, joilla on jo ”liikaa” kokemusta laihduttamisesta ilman vastetta, ja joilla on liitännäissairauksia.

-Näillä leikkauksilla saavutetaan suuri hyöty myös kansanterveydellisesti, kun kaikkiin entisiin hoitoihin ei tarvitse palata ja lääkityksiä voidaan purkaa, kun aktiivisuus, kunto ja terveys kohenee. On sanottu, että tämmöinen leikkaus maksaa itsensä takaisin kuudessa vuodessa.

Aki kuvaa julkisuuteen tunteikkaasti:

-Haluan elää vielä.