On aivan yleistä, että jonkin ajan kuluttua vuodenvaihteesta treenimotivaatio alkaa horjua.

-Tekemällä aktiivisia valintoja voi helpommin hallita sekä terveyttään että elämäniloaan. Kun liikuntaharrastusta jatkaa, aivot palkitsevat kaikista järkevistä ja hyvistä valinnoista. Näin myönteisen toiminnan toistamisen todennäköisyys kasvaa ja yhtäkkiä huomaa kehittäneensä itselleen todella hyvän tavan, vinkkaa ELIXIAn markkinointi- ja viestintäjohtaja Marianne Orderud.

Hän antaa muutaman vinkin motivaation ylläpitämiseen:

  • Etsi liikuntamuoto, joka tuntuu hauskalta. Jos treenatessa on hauskaa, on todennäköisempää, että treenimotivaatio pysyy yllä pidempään. Markkinoilla on tarjolla vaikkapa sadoittain erilaisia ryhmäliikuntatunteja, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain – aiemmasta treenikokemuksesta ja -historiasta riippumatta.
  • Treenatkaa yhdessä! Treenaamisesta saa maksimaalisen ilon irti, kun treenaa yhdessä ystävän tai kumppanin kanssa. Jos motivaatio alkaa heiketä, on myös paljon vaikeampaa peruuttaa suunnitellut treenitreffit. Tosiasia on, että yhdessä muiden kanssa liikuntaa harrastavat onnistuvat useammin ylläpitämään hyviä liikuntatottumuksia ja harrastavat liikuntaa useammin kuin muut. Ryhmäliikuntatunneilla käyminen on myös hyvä tapa kokea liikunnan sosiaalinen voima.
  • Suunnittele treenit! Yksi tärkeä tekijä treenaamisen jatkamisen onnistumisessa on suunnittelu. Vuorokausi on yhtä pitkä kaikille, ja jokainen valitsee itse, mitä tekee 24 tunnin aikana. Suunnittele treeniviikkosi etukäteen ja merkitse treeniaika kalenteriisi.


    Tiesitkö että ikääntymismuutoksia voi hoitaa helposti, kivuttomasti ja edullisesti pistoshoidoin? Kysy rohkeasti suomalaiselta esteettiseltä klinikalta, Medical Clinic Luxilta. Katso tästä lisää.