Someilmiöksi nousseet Lotta ja Pappa ovat kertoneet uutisia videokanavallaan. Lotta sanoo olevansa todella pettynyt ja jopa kiukustunut.

Häneltä otetaan omaishoidon tuki pois, sillä uusien kriteerien mukaan 87-vuotias muistisairas Pappa eli Jorma Saahko ei tarvitse omaishoitajaa.

-Olen nyt vajaan vuoden ollut Papan omaishoitaja. Tänään minulla oli Valkeakosken vanhuspalvelujen kanssa palaveri. En ole vihainen työntekijöille siellä, hehän tekevät työtään ja noudattavat vain ohjeita, Lotta aloittaa ja jatkaa:

-Aikaisemmin omaishoidon asiat määräytyivät kunnittain niin että Valkeakosken kaupunki päätti kuka tarvitsee omaishoitajaa ja paljonko omaishoitajalle maksetaan. Nyt Valkeakoski onkin osa Pirkanmaan hyvinvointialuetta, jossa on omat ohjeistuksensa ja sääntönsä.

– Tämä on ollut päivittäistä auttamista ja siihen menee aikaa, ja jopa hermojakin. Tämä on meillä toiminut hyvin. Pirkanmaa kokee nyt, että Pappa on liian hyvässä kunnossa eikä tarvitse omaishoitajaa, Lotta sanoo.

Lotan mielestä on selvää, että 87-vuotias kotona asuva sekamuotoisen muistisairauden diagnoosin saanut Pappa ei ilman auttajaa enää arjessa pärjää.

-Kuka sitten pesee pyykit? Heittää vanhat ruoat menemään? Huolehtii, että Pappa syö muutakin kuin ruisleipää ja kaurapuuroa. Kuka pitää huolen että missä päivässä mennään ja asiat ja laskut hoituvat? Lotta listaa.

Lotta toteaa olevansa pettynyt myös kaikkien ikäihmisten puolesta.

-Tuntuu siltä, että valtio ei halua pitää heistä huolta.

Pappa sanoo, että ilman omaishoitoa hänkin joutuisi sairaalan taakse hoitokotiin.

-Sitten se vasta kalliiksi tulisi yhteiskunnalle, Pappa sanoo videolla.

Nyt on aika ostoksille Iittalassa – edullista ja laadukasta juuri sinulle. Tästä kauppaan.