Monille on jo tuttu juttu kauppojen yhteydestä löytyvät tee-se-itse -salaattibaarit, joissa voi koota maittavan annoksen itselleen. Nyt samaa kokeillaan luomumarjoilla!

Suomalaiset rakastavat marjoja, ja pakastemarjojen kysyntä kasvaa tasaisesti. Syksyn marjastuskausi jatkuu Polarican tuottamassa uudessa Marjabaarissa, josta luomumarjoja voi valita ympäristöystävälliseen pakastepussiin ihan oman maun mukaan.

Irtomyynti tarjoaa mahdollisuuden poimia juuri oikean sekoituksen ja määrän luomumarjoja- ja hedelmiä kuhunkin tilanteeseen. Pakastaminen säilyttää marjojen maun ja vitamiinit ilman lisäaineita, ja on helppo keino jatkaa tuoretuotteiden sesonkia.

Polarican Marjabaarissa myytävät pakastemarjat ja -hedelmät ovat kaikki luomua. Tarjolla on metsämarjoja, kuten luomumustikkaa ja -puolukkaa sekä viljeltyjä marjoja, kuten luomuvadelmaa, -mustaherukkaa, -karhunvatukkaa ja -kirsikkaa. Hedelmistä saatavilla on pakastettua luomumangoa. Metsämarjat tulevat Suomesta ja Ruotsista, muu valikoima on ulkomaisilta sertifioiduilta luomutuottajilta. Luomukriteeri marjabaarin marjoille oli selvä: luomumarjojen viljelyssä ei käytetä keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita.

-Valikoima elää kysynnän mukaan. Testaamme pilotin avulla, mitä marjoja suomalaiset haluavat ostaa nimenomaan irtomyynnin kautta. Irtomyynnissähän voi ostaa pienenkin määrän kerralla tai tehdä ikioman sekoituksen, kertoo Polaricalta Anna Karri.

Noin 80 prosenttia syö marjoja aktiivisesti läpi vuoden, ja yli puolet suomalaisista käy marjassa marjastuskautena.

Polarican Marjabaari on pilottihanke, joka toteutetaan yhteistyössä valikoitujen K-kauppojen kanssa.