29.1.2022 22-vuotias nuori nainen on kertonut oman huumeselviytymistarinansa julkisuuteen.

-Luulin nuorempana, että ennen ja jälkeen -kuvat huumeita käyttäneistä ihmisistä olivat väärennettyjä. Pidin niitä silkkana pelottelutaktiikkana, ja ettei tuonkaltainen tulisi koskaan koskemaan minua, Abigail, ”Abi”, kertoo päihdekuntoutujien somesivulla.

Hän sanoo olleensa 17-vuotias, kun tutustui metamfetamiiniin ja heroiiniin. Hän alkoi käyttää niitä suonensisäisesti lähestulkoon välittömästi. Tämä siitä syystä, että hänen ympärillään olevat ihmiset tekivät samoin.

-Aluksi se oli hienoa. Tunsin lopulta ”kuuluvani johonkin”. Lisäksi tunteet, joita olin yrittänyt kätkeä sisääni, olivatkin vihdoin poissa. Minulla ei kuitenkaan ollut aavistustakaan, mihin oikein olin joutunut. Lopulta keskeytin lukion viimeisellä, häivyin kotoa, minut pidätettiin, selvisin kuudesta yliannostuksesta ja niin edelleen, hän kertoo.

Abin elämä oli yhtä kaaosta, mutta hän viihtyi siinä.

-Uskon, että monet ihmiset ajattelevat, ettei tuo kaikki voi tapahtua koskaan heille (kun he käyttävät huumeita). Mutta kunnes on liian myöhäistä ja huomaat sen tapahtuneen. En itse uskonut koskaan olevani siinä jamassa kuin parikymppisenä olin.

-Kolmen eri pidätyksen, kahden tehdyn rikoksen, kuuden yliannostuksen, yhdeksän kotihoitojakson, neljän pitkällisen kuntoutuksen ja miljoonan rikotun lupauksen jälkeen kaaos on lopulta pysähtynyt. Olen ollut nyt kohta puolitoista vuotta täysin raittiina. Sain lopulta päättötodistukseni, minulla on ollut työpaikka reilun vuoden, minulla on oma asunto, perheeni luottaa minuun, ja voin jatkaa listaa pitkälle.

Abigail toivoo voivansa auttaa omalla tarinallaan muita. Vaikka se olisi vain yksikin henkilö, se riittää.

-Ei kannata koskaan pelätä ottaa yhteyttä auttajiin, jos sinulla on vaikeuksia. Olen nähnyt aivan liian monen sielun katoavan tältä maapalolta liian aikaisin huumeiden ja päihteiden takia. On ihmisiä, jotka aidosti välittävät ja haluavat auttaa sinua, Abi toteaa tarinassaan.

Kumiukko.fi – kondomit tästä linkistä halvalla ja täysin huomaamatta

Katso Abin ennen-jälkeen kuvat alta: