Huomenna jokainen nainen – ja miksi ei mieskin – voi pukeutua tärkeän asian puolesta pinkkiin. Riittää myös, jos sinulla on jotain pinkkiä osoittaaksesi, että olet hengessä mukana.

Mistä on kyse?

Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina ympäri Suomea. Ajatuksena on aktivoida lähipiiri, työyhteisö, ystävät tai naapurit keräämään varoja tärkeälle asialle, rintasyöpätutkimukselle.

Kansainvälinen rintasyöpätietoisuuden kuukausi on lokakuu. Roosaa silkkinauhaa käytetään tuolloin rintasyövän vastaisen taistelun symbolina ympäri maailmaa. Suomessa käytetty Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön rekisteröimä tavaramerkki ja tae siitä, että varat ohjataan luotettavasti kotimaiseen syöpätutkimukseen ja maksuttoman neuvontapalvelun ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää syöpätutkimusta, vaikuttaa siihen, että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa, sekä varmistaa että jokainen syöpään sairastunut saa tarvittavan tuen sairauden eri vaiheissa.

Roosa nauha -tapahtumia järjestetään sekä perjantaina että koko lokakuun ajan. Rintasyöpä yleistyy jatkuvasti. Vuosittain noin 5 000 naista – jonkun isoäiti, äiti, puoliso, sisar tai ystävä – sairastuu rintasyöpään. Joka kahdeksas suomalainen nainen sairastuu rintasyöpään jossain vaiheessa elämäänsä.

Syöpäsäätiö toimii lahjoitusvaroin. Syöpäsäätiö on Suomen merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen tukija.

Linkki Syöpäjärjestöjen jäsenyhdistysten tapahtumiin. 

 

Jaa tämä juttu, jos katsot sen tarpeelliseksi.