Salon seudulta oleva Matti kirjoittaa Terveyden Asialla -sivustolle huomiostaan.

-Koronaluvut kasvavat. Sen huomion olen tehnyt, että nuoriso ei juurikaan käytä maskeja. Korostan, että monet todella käyttävätkin, mutta jos pitäisi etsiä joku tietty ryhmä joka ei käytä, niin nuoret.

-Miksi näin on? Eivätkö vanhemmat kustanna lapsilleen maskeja ja eikö vanhempia kiinnosta asia. Nuoret levittävät tautia ihan samalla tavalla kuin muutkin, ja vaikka itse eivät saisi vakavaa tautimuotoa niin vanhemmat tai isovanhemmat voivat saada. Tai kuka tahansa.

-Elämme muuntovirusten aikaa. Asiantuntijoiden mukaan ne ovat jopa puolet tartuttavampia. Mitä tämä on käytännössä? Sitä emme tiedä. Mutta turvavälit ja maskin käyttö ovat nyt ensisijaisen tärkeää.

Matti kertoo tehneensä paikallisessa K-marketissa huomion.

-Eilenkin näin marketissa viisi tyttöä kassalla ilman maskia, mutta vain yksi osti karkin. Kaikki olivat kaupassa pyörimässä ja jonottivat. Miksi he eivät olleet ulkona?

-Vanhempien pitäisi maskittaa lapsensa ja puhua näille järkeä, jotta jonkinlainen koronakuri säilyisi, Matti sanoo.

Hän ehdottaa, että kaupparyhmien pitäisi tehdä selkeä päätös maskipakosta, ja tämän soisi koskevan ihan koko maata, jos ollaan kiihtymis- tai leviämisvaiheessa.

-Asiakkaansa saa valita. Miksi siis meilläkin ei olisi maskipakkoa liikkeissä, kuten on muuallakin maailmassa. Löperöä touhua, Matti päättää.

Oliko jutussa ideaa? Jaa se ystävällesi.