Kuopiolainen Tuija Järvinen kirjoittaa Oma tarina –osuudessamme, että häntä on kiusattu koko hänen ikänsä.

KOULUKIUSAAMINEN
Koulun alkaessa jouduin heti poikien silmätikuksi laihuuteni vuoksi. Itsetuntoni oli todella nollassa aina siihen saakka, kunnes opettajani eräänä päivänä sanoi luokkakuvasta, että Tuija, sinusta tulee vielä joku päivä malli.

Kiusaamiseni jatkui lukioon saakka. Se on aivan ihmeellistä, miten naiset voivat olla kateellisia ja julmia toisilleen. Heidän tulisi kannustaa toisiaan.

TYÖPAIKKAKIUSAAMINEN
Minua on kiusattu myös muutamassa työpaikassa. Sain aikoinani erääseen lehteen vakituisen työpaikan mainospuolelle. Esimies esiintyi uhkaavasti minua kohtaan ja minä lopetin siellä. Eräässäkin määräaikaisessa työpaikassa (taloushallinto), työkaverini totesi, että sinun jälkeesi ei missejä tänne enää oteta, että näin. Minulla on ollut 3-4 vakituista työpaikkaa, joissa on käynyt näin. On ollut mahdoton jäädä.

Voisi todeta, että kauneus voi olla kirous ja estekin päästä johonkin työhön, vaikka olet kuinka fiksu, koulutettu ja älykäs. Varsinkin, jos töihin ottaja on naispuolinen. Erääseen radioonkin olin jo päästä juontajaksi mutta kun omistajan vaimo minut näki, se tyrehtyi ilmeisesti siihen.

NETTIKIUSAAMINEN
Kirjoitin aikoinani blogia aikakauslehdessä. Tein sitä kahden vuoden ajan, kunnes kyllästyin todella sairaisiin kommentteihin. Ei kenenkään psyyke sellaista kestä ikuisesti. Netissä on vielä helpompaa haukkua, parjata ja levittää valheita omien olettamuksien ja luulojen perusteella – nimimerkin turvin anonyymisti.

_tuija_järvinen_vapaakuva

LÄHEISTEN KIUSA
Tänä päivänäkin kärsin tästä (en puhu lapsistani). Minusta annetaan tietty kuva ja jätetään sitten itsestä (kiusaaja) kertomatta se koko totuus. Aiheesta en puhu tässä sen enempää. Tällä tavoin saadaan rikottua toisen välit ja yhteys läheiseen. Täysin tietoista kiusaamista mielestäni.

Mikäli olet kohtalotoverini, älä lannistu äläkä anna periksi! Siinä vain kiusaaja kahmii itselleen voiton. Ole hänen yläpuolellaan. Yritä saada joku, jolle kertoa asiassa. Kiusattukin tarvitsee apua ja mitä nopeammin sitä saa, sitä parempi. Toivon, että kirjoitukseni auttaa jotakin. Meidän tulee muistaa, että kiusaajalla on usein huono itsetunto ja hän, jos kuka tarvitsee apua. Ja aina voit sitten asiassa kääntyä tarvittaessa viranomaisen puoleen.

Tuija julkaisi kirjoituksensa laajemmin myös blogissaan, Ohmygossip.