Naiset muotoilevat karvoitustaan intiimialueilla, mutta sekään ei enää riitä. Uusia trendejä ovat vajazzling, yrttipallot emättimeen, sukupuolielimen valkaisu tai höyrytyshoito tai vaikkapa artifical hymen.

Aiheesta kirjoittaa blogissaan Sexpo-säätiössäkin toimiva erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström.

Mitä nämä trendit sitten ovat?

Esimerkiksi yrttipallojen luvataan vaikuttavan emättimessä puhdistavasti. Toisin voi käydä, sillä emätin on itsepuhdistuva. Tulehduksia onkin havaittu käytön seurauksena. Vajazzling taas tarkoittaa strassikorujen ja kristallien liimaamista häpyhuulten ja häpykummun alueelle. Intiimialueita myös valkaistaan nettituottein, näin voi menetellä niin peräaukon, häpyhuulten kuin nännienkin kohdalla. Allergisia reaktioita on havaittu tuotteiden käytön seurauksena.

Vaginoita myös höyrytetään. Hoidossa asiakas istutetaan tuoliin, jonka keskellä on reikä. Reiän alla on suuri astia täynnä höyryävää vettä ja yrttejä. Artifical hymenissä tehdään nettituotteilla uusi immenkalvo.

Ylen haastattelema naistentautien erikoislääkäri Pirkko Brusila teilaa vaginakoristeet ja -hoidot jopa vaarallisina. Hänen mukaansa sukuelinten iho ja limakalvot ovat äärimmäisen herkkiä. Netistä tilatut tuotteet eivät välttämättä täytä standardeja ja kemikaalit voivat aiheuttaa allergiaa.

-Tulehdukset voivat nousta kohtuun ja munatorviinkin, Brusila toteaa esimerkiksi vaginaan laitettavista yrittipalloista.

Alla kuvassa vajazzlingia.

kristall