Nykynuorison kunto on suorastaan romahtanut, viestii jokin aika sitten julkaistu lasten ja nuorten liikuntakäyttäytymistutkimus. Jopa 95 prosenttia lapsista viettää liikaa aikaa ruudun ääressä. Nuori urheilija antaa nyt vinkkejä muutokseen.

Ongelman lasketaan aiheuttavan kansantaloudelle jo nyt 3–4 miljardin euron laskun.

Nuori olympiaurheilija ja freestylehiihtäjä Antti Ollila pitää kehitystä harmillisena. Hän haluaa kannustaa nuoria kokeilemaan eri lajeja ja yhdistämään muita mielenkiinnon kohteita urheiluharrastukseen.

-Itse vietän kyllä suuren osan päivää ruudun ääressä, eli olen varmaan yksi noista tilaston nuorista. Tosin vaikka koneella tulee suhtkoht paljon istuttua niin sellasta päivää ei mulla oo, etten jotain liikunnallista tekis, Ollila tuumii.

Liikkumaan Ollilaa kannustaa toisen rakkaan harrastuksen yhdistäminen laskemiseen. Ollilan mukaan freestyle-hiihtopiireistä löytyy paljon valokuvausta ja videokuvausta harrastavia kavereita.

-Junnuna tuli harrastettua tosi paljon eri lajeja. Kokeilin varmaan kaikkea jalkapallosta salibandyyn. Freestyle-hiihdossa on parasta se, että saa tehdä mitä huvittaa. Kukaan ei oikeastaan käske, mitä pitäisi tehdä. Ja aivan mieletöntä on huomata oma kehittymisensä. Joka päivä voi oppia jotain uutta.

Tässä Ollilan vinkkejä nuorille:

1. Nouse ylös ja lähde ulos.

2. Urheiluharrastus ei välttämättä vaadi kalliita varusteita tai lisenssimaksuja. Kokeile vaikka skeittausta.

3. Käytä mielikuvitustasi, kokeile rohkeasti uusia lajeja tai kehittele oma.

4. Parasta on yhdessä tekeminen! Kuvaa kavereiden kanssa temppuja, positiivinen palaute tuntuu mahtavalta. Kaupan päälle huomaat vielä oman kehityksesi nopeasti.

Jaa tämä juttu ystävillesi. Joko tutustuit lukemattomiin muihin juttuihimme?