Yhdysvaltalaistutkijat ovat huomanneet, että nuorten miesten into käyttää kondomia on laskenut 90-luvulta asti. Aiheesta uutisoi Mens Health.

Tohtori Debby Herbenick Indianan yliopistosta on tehnyt hämmentäviä havaintoja. Nuoret miehet tuntuvat kuvittelevan, että kondomit ovat vain syntyvyyden säännöstelyä varten. Kyse lienee markkinoinnista. Takavuosikymmeninä ”kondomeilla ehkäistiin HIV-tartuntaa”, nyt painopiste on raskaussuunnittelussa. Samalla ehkäisypillerit ja muut naisten käyttämät ehkäisymuodot ovat vähentäneet kondomin käytön tarvetta parisuhteissa. Irtosuhteissa tunnutaan ajattelevan jostain syystä samoin.

Herbenick uskoo, että jopa yli puolet amerikkalaisista teinipojista saattaa tietämättään kantaa papilloomavirusta tai klamydiaa. Heillä ei kuitenkaan ole oireita eivätkä he tiedä asiasta. Papilloomavirus voi lisätä eri syöpien esiintyvyyttä.

Yhtenä kondomi-ilmiön syynä tohtori näkee myös pornoteollisuuden. Siinä ei yleensäkään käytetä ehkäisyvälineitä. Nuoret miehet ovat myös omaksuneen tavan keskeyttää yhdyntä ja masturboida lopuksi. Tämä ei tietenkään suojaa tartunnoilta.

Tohtorin suositus on käyttää ”kumia” ensimmäiset kuukaudet uudessa suhteessa. Irtosuhteissa tämä on välttämätöntä.

Jaa tämä juttu ystävillesi. Joko tutustuit lukemattomiin muihin juttuihimme?