Mehiläinen NEO Painonhallintaklinikan vastuulääkäri André Heikius sekä psykologi Taija Wilenius haluavat oikoa vääriä luuloja, jotka liittyvät painonpudottamiseen.

He toteavat, että painonpudotus ei ole kiinni tahdonvoimasta. Psykologi Wilenius korostaakin, että ihmisen tulisi rakentaa järkevä pitkäntähtäimen suunnitelma ja oppia kävelemään takapakkien yli.

Kiellot eivät vie asioita eteenpäin ja se, että herkkujen syönti pitäisi lopettaa tyystin ja välittömästi.

-Se ei toimi. Jos haluaa luopua jostain tavasta, pitää kehittää sen tilalle uusi tapa. Esimerkiksi, kun haluaa vähentää viininjuontia iltaisin, voi aloittaa sen tilalla iltateen juomisen. Jos taas haluaa vähentää herkuttelua, on parempi parantaa aterioita ja lisätä välipaloja kuin tehdä kieltolistaa. Kun haluaa vähentää aterioiden kalorimääriä, kannattaa keskittyä lisäämään kasvisten määrää joka aterialla, psykologi Taija Wilenius Mehiläinen Neo Painonhallintaklinikalta toteaa.

NYT NIITÄ SAA – KAIKENLAISIA TERVEYSTESTEJÄ SUORAAN KOTIIN, HUOMAAMATTA JA HELPOSTI!

Stessaantuneena ja univelkaisena on vaikea laihduttaa, tämäkin pitäisi muistaa. Hyvinvointi kuntoon ensin, sitten vasta painoremontti, kaksikko korostaa.

Andre Heikius rohkaisee, että laihduttajan olisi hyvä hakeutua ammattilaisten piiriin, ryhmistäkin saa tukea.

Entä milloin painonpudotus on syytä aloittaa, loman jälkeenkö?

-Oikea aika on aloittaa juuri nyt, sillä järkevä ja pitkäkestoinen elämänmuutos ei ole mikään dieetti, joka pilaa koko muun elämän. Vaikka tiedossa olisi lomia ja juhlia, ei pysyvään painonlaskuun tähtäävä pudottaja tästä hätkähdä. Muutokset on syytä rakentaa sellaisiksi, että niitä voi jatkaa koko loppuelämänsä ajan, Taija Wilenius ja André Heikius Painonhallintaklinikalta kertovat.